perjantai 30. marraskuuta 2012

Joulupuu- keräys

Tunnelmallinen pikkujoulupäivä toimistolla. Joulumusa soi taustalla ja iloiset toimistotontut pakkaa lapsille lahjoja.

Osallistuimme tänä vuonna Joulupuu- keräykseen. Korvaamme tällä toiminnalla yhteistyökumppaneille lahjojen lähettämisen. Keräyksen ajatus on sydäntä lämmittävä. Ideana on ostaa pieni lahja lapselle, joka ei muuten saisi lahjoja. Avustusta köyhille ja vähäosaisille perhelle. Jokainen saa tarkkaan päättää minkä ikäiselle ja kumman sukupuolen edustajalle lahjan antaa. Myös lahjatoivelista on saatavilla. Lisäinformaatiota loistavasta ja ihanan kongreettisesta keräyksestä löytyy TÄÄLTÄ. Jotenkin ajatus lapsesta kuin lapsesta ilman joululahjaa on sydäntä särkevä. Kaikilla lapsilla tulisi olla ainakin pala lämmintä joulun tunnelmaa. Osallistumalla saa oman hyvän mielen lisäksi yhden lapsen perheelle onnellisen hetken jouluaattona.

 







torstai 29. marraskuuta 2012

Kattausrakkaus

Kuten olen maininnut rakastan kattaa pöytiä ja katsella kauniita eri teemoihin sopivia kattauskokonaisuuksia. Voi hyvin olla, että tämän rakkaus johtuu siitä, että usein kattausta tehdessä on tulossa jotain kivaa. Vieraita ja hyvää ruokaa. Myös ruoka tuntuu oikeasti maistuvan paremmalle kun se syödään kauniissa ja siistissä miljöössä.

Osallistuin Arabian Suomen kaunein kattaus äänestykseen viime vuoden jouluaaton kattauskuvalla. Käykää ihmeessä äänestämässä, jos mielestänne ansaitsen voiton. Kattaus on nimetty nimellä "Joulun lämpö".

Päätin aiheeseen liittyen kerätä tänne lähivuosien varrelta napsimiamme kattauskuvia. Osasta kunniaa saa mun vanhemmat. Ekana listassa kilpailukuva.

Jouluaatto 2011
Kreikkalainen teema Batmanin 2- vuotissynttäreillä

Äitienpäivä 2011

Synttäripiknik kesä 2012

Mökkitunnelmaa
Pääsiäisenä
Pikkujoulutarjoiluja
Rapujuhlat
Vappuna
Uusivuosi
Juustoinen ilta

Joululahjaostoksilla

Kävin klikkaamassa itseni Lekmerin* verkkokauppaan ja toimin joulupukin apulaisena viimeisien hankintojen merkeissä. Ostoslistalla oli dinosauraushullu kummipoika ja "Akki", poikien serkku, jonka toivomuslistalla oli dublot. Molemmista löytyi loistavia vaihtoehtoja ja vielä alehintaan. Myös vähittäiskaupoista löytyviä joulukalentereita hienommat versiot löytyy verkkokaupasta* nyt alkaen 12,90 eur. Vielä ehtii hankkia ennen kuun vaihdetta, sillä toimitus vie vaan muutaman päivän.

(Postaus sisältää yhteistyölinkkejä, jotka on merkitty * merkillä)


Vierumäki kuulumiset

"Äiti? Voinko mä istua tässä sun kainalossa joka päivä?" Batman purki eilen takautuvasti viikonlopun erossa oloa söpöllä tavalla.

 

Batman oli kuulemma ollut super reipas viikonloppuna Vierumäellä. Luonnollisesti eka ilta oli mennyt erikoisen kilteissä merkeissä kun kumpikin vanhemmista oli poissa. Viikonlopun aikana oli Batmanin sanojen mukaan ehditty riehua ukin ja Simon kanssa, leipoa erikoispullia, syödä kalaa, lihaa ja kanaa, saunoa, uida paljon ja pelata Afrikan tähteä. Erityisen ylpeä Batman oli siitä, että oli nukkunut ukin ja Maamun kanssa samassa huoneessa.

Serkkutyttö oli kuulemma ollut "ihan mahoton" ja repinyt mm. Batmania hihasta ja koittanut purra Robinia. Viime kerralla oli toisin päin, Robin yritti pomottaa serkkua. Kai ne hakee vähän asemaansa ja molemmilla kun riittää tota jääräpäisyyttä.

Robinilla oli myös mennyt oikein hyvin kaikki, öistä kauhukohtausta lukuunottammatta. Pankkiiri oli nukkunut samassa huoneessa sen kanssa, mutta ei ollut herännyt Robinkin itkuun. Pankiiirilla kun on ne todella hyvät unen lahjat. Mun sisko ja poikien mummi olivat rynnänneet apuun, mutta kohtaus oli yltynyt jo niin kovaksi, ettei Robinia ihan heti saatu rauhottumaan. Onneksi taapero unohtaa tollaset hyvin pian ja tuskin aikuisillekaan tuli pitkiä traumoja öisen valvomisen johdosta. 

Viime yönä Robin taas oireili jotain hötkyillen käytännössä koko yön ja itkeskellen vähän väliä. Pankkiiri käy näyttämässä sen korvat Dextrassa. Sillä kuitenkin oli se kummallinen kuumepäivä tossa alkuviikosta ja veljellä juuri loppumassa korvakuuri.




keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Jorinaa

Olin jo hetken kauhuissani, että nytkö ne sairastelukierteet alkaa. Mutta ainakin toistaiseksi selvisimme Batmanin korvatulehduksesta ja Robinin vuorokauden kestäneestä kuumeilusta kovin pienellä. Nyt takaisin toimistolla kotipäivän jälkeen ja onpas ihana olla ihmisten ilmoilla (tosin olen toistaiseksi vielä yksin täällä).

Unohdin Tukholman tarinassani kertoa tärkeimmän, eli tuliaiset! Itselleni löysin tumman luumun väriset housut ja kivan mustan, läpikuultavan, vähän juhlavamman, vaikkakin ihan työkäyttöönkin sopivan paidan. Ostin myös rintsikat ja sukkia. Ihan Ruotsiin asti piti mennä sellaisia hakemaan. Hehe. Batmanille vein joulukalenterin. Viimeinen kauppa, jossa kävimme ennen lentokentälle lähtöä oli sisustuskauppa, josta olisi voinut tuoda kotiin vaikka mitä. Sieltä asti jättityynyjen ja lyhtyjen roudaaminen on kuitenkin vähän höhlää, joten tyydyin ostamaan vaan todella söpön pöllösaippuapumpun. Se löysi paikkansa heti keittiöstä. Voi tosin olla, että kylppärirempan jälkeen se muuttaa kylppäriin. Kivaa keskiviikkoa kaikille!

Uudet päntsit

Huhuu



tiistai 27. marraskuuta 2012

Joulun tunnelmaa

En ihan malttanut. Olin suunnitellut laittavani joulukoristeet vasta joulukuun alussa, mutta tylsistyneenä kotipäivän jälkeen (Robin vaikuttaa jo terveemmältä) kaivoin muutamat näin marraskuun lopussa esille. Joulukorttikuvatkin napsimme pojista viime viikolla ja tänään saapuivat ihanat valmiit kortit. Lähettää en niitä ihan vielä kehtaa. Odotetaan nyt muutama viikko vielä. Kuvasarjan lopussa esimakua tulevista korteista.




Sairastuvalla

Robin on kuumeessa. Mä etätoimistolla sairaanhoitajana. Seesteinen päivä ainakin toistaiseksi. Olisikohan jokin rokko kun ei muita oireita?




maanantai 26. marraskuuta 2012

Tuuletettu

Tukholma. Pohjoimaiden helmi. Siellä vietimme Päivin kanssa viikonlopun. Oli muuten ihanaa! Täydellistä. Tässä tulee matkakertomus.

Intoa puhkuen saavuimme lentokentälle lauantaiaamuna. Reissuamme tosin varjosti onneksi onnellisesti päättynyt ystäväperheen tragedia. He olivat Tukholmassa sairaalassa, joten meidän kaksostyttöjen tapaaminen oli epävarmaa. Pääasia, että tilanne oli vakaa ja perhe yhdessä.

Koska etukäteen sovitut aamuskumpat kentällä oli saatava ja kuvat tilanteesta napsittava, tuli meille jopa hieman kiire koneeseen (kaksi minuuttia oli aikaa kun saavuimme bordingiin, uups). Kuitenkin onnellisina koneessa korvat lukossa suunnittelimme tulevaa muutamaa päivää.


Löysimme täysin mielivaltaisesti ylihintaisen junamatkan jälkeen helposti hotellille. Kiitos Päivin loistavan suuntavaiston. Olimme hieman turhan ajoissa (paikallista aikaa 11 maissa), joten emme saaneet vielä huonetta. Jätimme matkatavaramme ja lähdimme köpöttelemään etsien lounaspaikkaa.


Meillä oli todella selkeä mielikuva millaista lounasta molemmat tahdoimme. Raikas ja ruokaisa salaatti ja isot lasit hyvää valkkaria. Tämän tyyppistä salaattibaaria, ei meinannut helposti löytää, sillä stannardimme paikan tunnelman suhteen olivat korkealla. Se varmaan vajaan tunnin kaupungilla köpöttelyn ja etsimisen vaiva palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla. Löysimme ihan täydellisen ravintolan. Salaatti oli jotain sanoinkuvaamattoman hyvää ja miljöö kohdillaan. Palvelu ja hintatasokin kohtasivat. Olimme täydellisesti tyydytettyjä jatkamaan vapaapäiväämme shoppailun merkeissä.



Kävimme kuitenkin ensin hotellilla viemässä romppeemme huoneeseen ja antamassa imettävälle äidille helpotusta pumpusta. Ihastuimme heti huoneemme kokonaisuuteen. Mitä muuta toisaalta voisi viiden tähden hotellista odottaa. Moderni, meidän makuun sisustettu, king size sängyllä varustettu huone, jossa oli yhteensä neljä design pöytälamppua. Kelpaa. Mutta ei me Tukholmaan tultu hotellissa hengaamaan. Hyvin pian palasimme muutaman sadan metrin päässä sijaitsevaan keskustaan, jossa ravasimme muutamat vaatekaupat läpi.



Shoppailun välissä piti tietysti vähän väliä pistäytyä lasilliselle. Ettei vaan tule nestehukka. Valintamme näiden suhteen osottautuivat taas todella hyviksi. Tunnelmalliset viinibaarit olivat se meidän juttu.




Huomasimme, että reissumme oli hieman turhan lyhyt tehokkaaseen shoppailuun, mutta löysimme silti molemmille muutamia kivoja asusteita. Päätimme jatkaa shoppailua seuraavana päivänä. Kaupunki oli hämärtynyt ja jouluvalot pääsivät kauniisti esille.




Palasimme taas pikaisesti hotellille vaihtamaan asuja. Kello näytti tässä vaiheessa jo kahdeksaa paikallista aikaa, eli meillä oli jo vähän hoppu illallista ajatellen. Silti napsimme muutaman otoksen itselaukaisevalla. Lopputulos oli hieman laadultaan kyseenalainen, mutta tunnelmalta hulvaton.

Mulla Tukholmasta ostetut housut ja paita, Päivillä huivi ja korut.
Päädyimme samaan paikkaan syömään, jossa olimme aikasemmin olleet lasillisilla. Paikka osottautuikin harmiksemme pettymykseksi. Vaikka tunnelma, sisustus ja palvelu pelasi, oli viini ja ruoka kehnoa. Joudun ensimmäistä kertaa elämässäni palauttamaan annokseni keittiöön. Tilaamani ankka oli aivan raakaa. Uusi yritys ei myöskään ollut onnistunut. En muuten tilaa enää koskaan ravintolassa ankkaa. Päivinkään pihvi ei tosin ollut kummoinen, joten voi olla, että ravintolan lihojen laadussa oli korjattavaa.

Tässä vaiheessa en ollut vielä maistanut ankkaani
Hyvien yöunien jälkeen ja kotitarkastussoittojen jälkeen oli edessä ehkä reissun kohokohta - hotellin aamiainen. Se lunasti kyllä kaikki etukäteiskehut ja -odotukset, sillä kaikki oli taivaallista.


Hotellin aulan kaunis avotakka
Meillä oli vielä muutama tunti aikaa ennen lentokentälle lähtemistä, joten kiesimme kaupungilla muutamat putiikit ja kävimme lounastamassa kanasalaatit.



Paluulento meno rattoisasta juoruillessa ja toki puheenaiheena oli jo lapset. Ikävä ei pahasti ehtinyt reissulla tulla, mutta toki jälleennäkeminen kutkutti. Kotona odottikin onnelliset lapset ja tapahtumarikkaan viikonlopun kuulumiset vaihdettiin kilpaa. Nyt on mammat tuuletettu.



lauantai 24. marraskuuta 2012

Terapiaa

Olemme viettäneet viimeiset seitsemäntoista tuntia kahdestaan Robinin kanssa. Tämä on harvinaista herkkua, enkä ole varma olemmeko koskaan viettäneet kahdestaan näin pitkää aikaa. Batman toipui lääkkeillä korvatulehduksestaan niin, että pääsi eilen lähtemään isovanhempensa kanssa Vierumäelle. Pankkiiri rilluttelee Tallinnassa työporukan kanssa. Tämän seesteisen jakson aikana olen päätynyt seuraaviin johtopäätöksiin.

- Jakamaton huomioni Robinia kohtaan ilmenee rauhallisen, lempeän, hassuttelevan, sponttaanisti pusuttelevan ja halailevan taaperon muodossa. Jokailtainen riehuminen on poissa.

- Yhden lapsen kanssa on sittenkin paljon helpompaa kuin kahden. Toisaalta pidemmän päälle varmaan jo vähän "tylsää", sillä olemme tottuneet jatkuvaan menoon ja meninkiin.

- Olin onnellinen kun Robin kömpi viereeni yöllä.

- Yhdessä yössä voi tulla ikävä Batmania.

- Nautin kun sain Robinin nukkumaan menon jälkeen kaukosäätimet, sohvan ja ipadin kokonaan itselleni. 

- Tämä viikonloppu tekee hyvää koko perheelle

Leijonaa mä metsästän



Ja tästähän tämä vasta alkaa. Laukku pakattuna, naama puuteroituna odotamme, että mummi tulee kohta ja sitten strattaan vapaa-ajan viettoon. Jihhhaaa!



perjantai 23. marraskuuta 2012

Lehtivyöry

Meille tulee ihan liikaa aikakausilehtiä. Hyvä, että ehdin lukea kaikkia, jää usein selailun puolelle. Silti joka kerta kun Deko tai muut sisustuspläjäys kolahtaa postiluukusta, on siinä jotain omaa hohtoa. Hyvä syy lukittautua makkariin iltasella lasten vielä ollessa hereillä, kun "tää lehti pitää nyt käydä läpi". Meille tulee tällä hetkellä Deko*, Talo&Koti*, Glorian Ruoka ja Viini* sekä Viini-lehti. Kaksi viimeisintä on isännän, mutta Varsinkin Glorian versio on mustakin kovin mieluisa. Marraskuussa tuli lisäksi vielä Avotakka*, jokin tilaajalahja kai. 

 

Kävin tänään näin vapaapäiväna poikien nukkuessa läpi noita lehtiä ajatuksella ja räpsin mua eniten miellyttävistä tai muuten mielenkiintoisia ratkaisuja sisältävistä huoneista otoksia. Valisemistani kuvista huomaa, että minua miellyttää valkoisen ja tumman puun kontrasti. Ei ihme, sillä sama toistuu kodissamme.Toisaalta kun noita kuvia katsoo, voisi ne olla lähes kaikki samasta tai parista eri kodista napsittuja. Ei kun tyylivarkaisiin!

Tässä keittiössä miellyttää värit ja klassisuus. Seinätarran olisin jättänyt laittamatta.

Kauniin simppeleitä joulukoristeita ja toi joulupuu ois ihana! Myös tumma lattia miellyttää

Tässä kuvassa on kaikki kohdillaan. Sopivasti mukana myös ripaus normaalia arkea, ei liian kliinistä

Hauska kirjahylly!
.

Vaikken sinisen värin fani ole, tässä on hauska lapsenomainen tunnelma ja toi seinähylly sekä lamppu ovat mainiot

Kauniin rustiikkinen terassi

Tässä korostuu juuri sopivasti valkoisen ja tumman kontrasti - tykkään!

Tässä silmää lämmitti tumma erikoinen peili valaisimeen sekä matto vessassa

Ehkä hieman mun makuun liian romanttinen tapetti, mutta kokonaisuus rauhallinen ja miellyttävä

Täydellinen tunnelma

Toimiva kirjojen säilytysratkaisu ja rauhoittava maalaishenkinen tunnelma

Taulut voisin suoraan ottaa meille
(Postaus sisältää yhteistyölinkkejä, ne on merkitty * merkillä)

Ps. Pliis, älkää lehtimyyjät enää soitelko. Nämä riittävät tällä erää.