tiistai 19. marraskuuta 2013

Sateenvarjopsykologiaa

Jopa marraskuussa voi paistaa aurinko. Todistettiin tämä ilmiö viime lauantaina. Tänään ei olla ihan niin onnekkaita. Mutta arvatkaa mitä on saiteisena aamuna hauskaa viihdettä ruuhkabussissa? Seurata ihmisten sateenvarjokäyttäytymistä. Bongasin ainakin kolmenlaista käyttäytymistä:

1) Yksi pitää sontsaansa auki henkeen ja vereen ettei aamulla huolella föönattu tukka kastuisi. Se tunkee bussin ovesta sateensuojansa kanssa tökkien vierustovereitaan sillä. Varjon voi sulkea vasta kun on pelastanut itsensä bussin suojaan sontsan vielä roikkuessa ulkona bussin ovesta. Bussikuski saa pahaa öögaa, jos uskaltaakin yrittää sulkea ovea vielä sateenvarjon ruikkuessa sen välissä.

2) Toista ei voisi vähempää kiinnostaa kastuminen. Sateenvarjoa tämä kaveri ei ole koskaan omistanutkaan. Otsatukasta valuu vesi ja muka vettä hylkivä takki vuotaa kuin seula bussin lattialle. Henkilö laahustaa tyytyväisenä läpi linjurin istuen litimärkä takki päällään vierustoverin kylkeen kiinni. Kanssamatkustaja vetäytyy aivan bussin ikkunan viereen toivoen kastelevan vierusrtoverinsa jäävän pian kyydistä.

3) Kolmas inhoaa yli kaiken sadetta, mutta on unohtanut sateensuojansa juuri tänä aamuna kotinsa eteisen lattialle. Naama nutturalla se ryntää bussipysäkin katoksen alta viimetipassa bussista sisään ja tarkkailee koko bussimatkan, josko myrky laantuisi matkansa aikana. Näin ei käy.

Aurinkoisempaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!