tiistai 31. maaliskuuta 2015

Gluteenittomat suklaa-kookoskeksit

Gluteeniton ja maidoton dieetti on nykyään trendikästä. Niin sanottu Paleo- eli kivikautinen ruokavalio kasvattaa suosiotaan ja se koetaan terveelliseksi sekä laiduttavaksi. Mutta myös oikeasti gluteenista ja varsinkin maidosta vatsa- ja iho-oireita saavia on paljon. Niitä löytyy meidänkin lähipiiristä. Näin ollen päätin leipoa tuleviin Robinin 4 -vuotisjuhliin gluteennittomia ja maidottomia keksejä. Makuna tumma (70%) suklaa ja kookos. Sovelsin oman reseptin ja kekseistä tuli ihan ok sekän maulta, että koostumukseltaan. Vähän löysähköjä, mutta pinta oli rapea ja maukas. Ohje meni jota kuinkin näin. 

1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta 
2 dl kaurahiutaleita
60 g sokeria
60 g fariinisokeria
140 g margariinia huoneenlämpöisenä
1 dl Alpro kookosjuoma
2 tl vaniljauutetta
2 tl leivinjauhetta
75 g tummaa suklaarouhetta
1 dl kookoshiutaleita

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi peltiä. Mittaa kaikki ainekset sekaisin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele käsin parin sentin palleroita tai nosta nokareita lusikalla pellille. Paista 175 asteessa 10-20 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä. Anna jäähtyä pellillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!