maanantai 4. tammikuuta 2016

Laivalla

Lähdettiin mun vanhempien ja siskon perheen kanssa käymään ruotsin laivalla vuoden ensimmäisenä päivänä. Tallink Siljan uudistetut laivat ovat lasten kannalta huomattavasti vanhoja parempia, sillä niissä leikkipaikka on ihan eri laatua. Tilaa ja tekemistä riittää monen ikäiselle ja vanhemmatkin pääsevät näin paljon helpommalla. Myös ravintoloita ja jotain hyttejä on uusittu. 

Laiva oli tietysti tällä kertaa aika täynnä, olihan viikonloppu ja pyhät. Kuitenkin vältyimme suuremmilta ruuhkilta ja jonottamisilta, vaikkei ensimmäiselle illalle ollutkaan pöytävarausta ravintolaan. Päädyimme silloin pitkästä aikaan kala- ja äyriäisravintolaan. Osa porukasta nautti näyttävästä ja maukkaasta äyriäisvadista. Itse söin mielettömän maukasta kuhaa. 

Tukholmassa meillä oli vain yksi paikka, jonne olimme päättäneet poiketa. Kävelimme Tekniikan museoon, jota oli suositeltu muutamalta eri taholta. Se olikin aivan nappi valinta. Museo vastasi hieman Heurekaa, yhtenä erona huomattavasti tasokkaampi ravintola, jossa nautimme lounaan. Tekniikan museo on sen verran suuri paikka, että meiltä jäi osa ihmeellisyyksistä näkemättä. Näin ollen sinne voi hyvin mennä aika piankin uudemman kerran. Meidän mielestä se oli huomattavasti Junibackenia tasokkaampi, monipuolisempi ja mielekkäämpi paikka. Hintakin oli edullisempi. 

Paluumatkalla söimme meidän vakkari ravintolassa italialaisessa Tavolatassa. Söin tällä kertaa hieman yllättäen maksaa enkä joutunut katumaan valintaani. Koska lapset olivat käyneet vielä laivan kylpylässä ennen ruokailua, alkoi väsymys painaa ruokailun jälkeen. Oli parasta mennä nukkumaan ja jättää discoilut siltä illalta väliin. 

Lapset rakastavat Muumilaivalla käymistä ja varsinkin näin hyvässä seurassa matka oli varsin ikimuistoinen ja onnistunut. Pääsimme myös vuoroilloin pelaamaan Sambaa toisen vanhemmista levätessä lasten kanssa hytissä. Kiitos seuralaisille kivasta reissusta! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!