Neljän hengen (pääruokana) ruokaan tulee:
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl voita
3 dl risorttoriisiä
0,5 nippua parsaa
9 dl kanalientä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 dl Västerbottensost - juustoa raastettuna
2 kypsää avocadoa
1 rkl sirtuunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria
Risotto valmistetaan normaaliin tapaan niin, että kuoritut ja pilkotut parsan pätkät lisätään riisiin alkuvaiheessa. Näin ne ehtivät sopivasti kypsyä riisin kanssa samaan tahtiin. Avocadomössö valmistetaan erikseen ja lisätään risottoon juuri ennen tarjoilua. Risotto toimii niin kevyehkönä pääruokana tai esim. grilliruokien lisukkeena. Annos voisi hyvin toimia myös ilman parsaa. Kannattaa kokeilla!
Kuulostaa ja näyttää ihan tosi hyvältä!
VastaaPoistaTätä pitää kokeilla:)