Klassisten makujen - makean (esim. kookos), suolaisen (kalakastike), karvaan, tulisen (chilit ja currytahnat) sekä happaman (lime) - yhdistäminen sopivassa suhteessa on hyvän thaikkukokin merkki. Tyypillistä makuja ja raaka-aineita Thaimaan ruoka-annoksissa ovat muun muassa:
- Chilit
- Valkosipuli
- Sitruunaruoho
- Inkivääri
- Kookos
- Kaffirlimetinlehdet
- Limetti
- Korianteri
- Thaibasilika
- Kalakastike
- Palmu- tai ruokosokeri
- Sekä currytahnat, jotka ovat yhdistelmä suuresta osasta edellisiä ruoka-aineita
Panang Curry Chicken (n. neljälle hengelle)
- 400 g kanan maustamaton rintafile
- 2 rkl öljyä
- 3/4 Panang currytahnaa
- n. 1 dl suolapähkinöitä
- 5 kpl kaffirlimetin lehteä
- Kalakastiketta
- 1 rkl ruokosokeria
- 400g kookosmaitoa
- chiliä koristeluun
1. Murskaa pähkinät mortellissa. Sekoita ne currytahnaan. Kuumenna seos öljyisessä wokpannussa muutaman minuutin ajan.
2. Lisää kaffirlimetin lehdet, kalakastike, sokeri ja paloiksi pilkotut kananpalat. Paista kunnes kana kypsyy.
3. Lisää kookosmaito ja sekoita. Anna lämmetä. Koristele chilillä ja tarjoile riisin tai nuudelien kera.
Ei mitenkään näyttävä, mutta sitäkin maukkaampi annos. Lapsetkin tykkää. Mun tämän hetken lempiruoka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Komenttisi on iloni, kiitos!