keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Paras aika vuodesta

Olen jouluihminen. Mutta eikös kaikki ole? Rakastan kaikkea mitä joulunodotusaikaan ja itse juhla-aikaan kuuluu pikkujouluista loppiaiseen saakka. Vaikka itse pyhät ovat vain muutaman päivän, on joulu paljon suurempi kokonaisuus.

Joululahjat
Joululahjojen hankkiminen on kaikkea muuta kuin stressavaa. Ainakin kun sen tekee suunnitellusti ja ajan kanssa. Aloitan lahjahankinnat jo lokakuussa ja usein lahjat on ostettu joulukuun alkupuolella. Tällä hetkellä multa puuttuu muutama hankinta. Musta on ihanaa, että voi viimeistään joulukuun puolessa välissä rauhoittua itse juhlaan, eikä tarvitse kummemmin enää miettiä ja suunnitella hankintoja.

Joulukoristeet
Joulukoristeissa olen maltillinen, mutta muutamat koristeet ja joulukuusi tuo aitoa joulun tunnelmaa. Tänä vuonna kotiin tulee ovikoriste, joulukukkia, parvekkeen valot, jouluverhot, valokuusi ja tietysti lukuisia kynttilöitä eri muodossa.

Jouluherkut
Ihan parasta joulussa on kaikki siihen liittyvät herkut. Marraskuun puolella alkava herkuttelukausi pelastaa paljon pimeää kautta. Joulukuussa on erityinen lupa herkutella.

Joulumusiikki
Joulukuun alussa aukesi jouluradio. Ollaan soiteltu sitä kotosalla joka päivä. Erilaiset joululaulut kuuluvat tärkeänä osana jouluun ja auttavat oikean tunnelman löytymisessä.

Joulutunnelma
Joulun ajatuksen kiteyttää juhlakauden ainutlaatuinen tunnelma. Jännitys, odotus ja lämmin tunne, joka kitee koko joulukuun ja syttyy loistoonsa viimeistään jouluaattoaamuna.

Enää tarvitaan lunta ja alkaa joulun tunnelma olla kohdillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!