keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Poikien vuosineuvolat

Ollaan parin viikon sisällä ravattu Munkan terveysasemalla yhtenään. On ollut jokaisen lapsen neuvola ja päälle Robinin 4-vuotislääkärikäynti. Rokotukset on pistetty ja taitoja esitelty. Rupateltu sekä piirelty kuvioita.

Tässä hieman neuvolastatistiikkaa kiinnostuneille:

Batman 6 v.
Pituus: 119 cm (vaatekoko 122)
Paino: 23,2 kg
Pää: 52,6 cm

Batman menee täysin keskikäyrillä sekä painossa ja pituudessa. Päänympärysmitta ei ollut vuodessa kasvanut lainkaan, mutta se on kuulemma tässä iässä tyypillistä. Pää kun kasvaa ihan ensimmäisinä vuosina eniten ja tasaantuu kouluikään mennessä. Myös eri mittaajalla on oma virhemarginaalinsa mittaustuloksessa. Neuvolatädin mukaan Batman vaikuttaa ikäistään vanhemmalta. Motoriset taidot kohdillaan, henkisessä puolessa voi olla kehitettävää. Lähinnä pettymysten käsitteleminen sekä tunteiden hallinta ovat tässä iässä monelle kompastuskivenä.

Robin 4 v.
Pituus: 103 cm (vaatekoko 104)
Paino: 16,5 kg
Pää: 51,5 cm

Robin on myös mitoiltaan aika pitkälle keskiverto nelivuotiaan kokoinen. Robin on kehittynyt oikein hyvin puheessaan ja motoriikka on kohdillaan. Saksilla leikkaamisesta saimme kotiläksyjä. Mansikkaluomea seurataan edelleen eikä sen poistamiselle ole vielä tarvetta.

Ei siis mitään erityisen mielenkiintoista tai erikoista. Silti aina mielenkiintoista tietää mittoja ja verrata niitä muihin ikätovereihin sekä sisaruksiin samassa iässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!