tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulu on jo ovella!

Miten voi olla enää yhdeksän yötä jouluun? Koko joulukuu on hurahtanut ohi, eikä joulufiilistä ole oikein löytynyt. Toki ollaan kurkittu tonttuja, avattu innolla joulukalenterin luukkuja, kirjoitettu pukille, hommattu ja paketoitu lahjoja, kuunneltu joululauluja, juhlittu tarhojen joulujuhlissa, leivottu pipareita (kuvan hieno piparitalo on tarhan joulumyyjäisistä), juotu glögiä ja syöty joulutorttuja. Kaikkea mitä joulun odotukseen kuuluu. Mutta lieneekö se sitten tuo harmaa ja märkä sää, joka on kadottanut kunnon joulutunnelman vai tuleeko se yleensäkin kunnolla vasta joulunalusviikolla? 

Pojilla ja mahdollisesti myös Pankkiirilla alkaa muutaman päivän päästä usean viikon joululoma. Pojat ovat loppiaiseen saakka kotona. Breikki arjesta tekee varmasti hyvää. Kotona ainakin aistimme pientä jouluhepulia joka ilmenee levottomuutena ja kinastelulla. Tyypillistä näin joulun alla. En tiedä vaikuttaako siihen tontuista pelottelu vai iskisikö syysväsymys joka tapauksessa. Toivottavasti joululoma menee yhtä mukavasti kuin viime kesän ennätyspitkä lomajakso. Kunhan tekemistä ja menoja riittää sopivassa määrin, niin ei pääse liika tylsistyminen yllättämään. 

Vielä muutaman joululahjan hankinnat edessä ja sitten voimmekin alkaa rauhoittua tuleviin pyhiin. Mitään suurjoulusiivousta en ole koskaan tehnyt, emmehän edes vietä joulua kotona. Eniten odotan joulupöydän antimia ja rauhallista aikaa perheen parissa. Nyt vaan sitä lunta maahan ja joulukuusi tupaan, niin kyllä se joulutunnelma sieltä tulee. Aina se on kuitenkin lopulta löytynyt. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!