tiistai 8. joulukuuta 2015

Taidetta kotiin lainaamalla

Olen jo pitkään ihaillut koteja, joissa on seinillä uniikkia taidetta. Näyttäviä ja mielenkiintoisia öljyvärimaalauksia, erikoisia akvarelleja tai yksilöllistä grafiikkaa. 

Lähes jokaisella on mahdollista saada oikeaa taidetta kotiinsa. Pääkaupunkiseudulta löytyy useita eri taidelainaamoja, joissa on loistava konsepti. Liikkeistä löytyy monenlaista taidetta pienistä grafiikkavedoksista seinän täyttäviin öljyvärimaalauksiin. Hinnat ovat muutamista kympeistä useaan tuhanteen euroon. Jos kotiinsa löytää sopivat teoksen on sinulla kaksi maksutapaa. Työn voi vaikka heti lunastaa itselleen. Tai teoksesta voi maksaa kuukausivuokraa,  joka määrittyy teoksen kokonaishinnan mukaan. Jos taulu miellyttää tarpeeksi, saa sen lopulta halutessaan omaksi. Joko summan täyttyessä tai hyvittämällä jo maksetun osuutensa kokonaissummasta. Toisin sanoen kyse on täysin korotonta osamaksusta. 

Me kävimme viikonloppuna Pankkiirin kanssa Rikhardinkadun taidelainaamossa. Mahtava paikka, joka pursuaa erilaista taidetta. Seinillä on vaan ihan minimiosa, joten paikassa voisi viettää vaikka kokonaisen päivän penkomassa aarteita. Olimme pitkään vertailleet ja käyneet läpi paikan valikoimaa netistä kunnes löysimme meitä eniten miellyttävän taulun. Varasimme sen ja paikan johtaja tilasi työn taiteilijalta. Muutamassa päivässä sitä oli mahdollista käydä ihailemassa. Paikan päällä ihastuimme molemmat tauluun kovasti. Siinä on monta ulottuvuutta ja se elää eri valosävyissä. 

Meidän seinää koristaa nyt Merja Simbergin öljyvärimaalaus nimeltään Muusa. Osuva nimi meille, sillä asumme lähellä Muusan toria ja Robin on hoidossa Päiväkoti Muusassa. Tämä oli kuitenkin silkkaa sattumaa, mutta tuntuu kohtalolta. Emme todennäköisesti ole vain lainaamassa taulua vaan lunastamme sen luultavasti muutamassa vuodessa omaksi.

Tässä hommassa on kuitenkin yksi varjopuoli. Tässä pätee vähän sama kuin luultavasti tatuointien ottamisessa. Nälkä kasvaa syödessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!