tiistai 9. elokuuta 2016

Kesäloma

We are back. Sekä päivittämässä pitkästä aikaa blogia, että kesälomien jälkeen taas töissä ja kiinni arjessa.

Pankkiirilla oli viisi ja minulla neljä viikkoa lomaa. Ensimmäisen viikon Pankkiiri vietti lasten kanssa kaupungissa tehden kivoja kesäretkiä. Kuopion mökillä vietimme lomista jopa kolme viikkoa. Välissä kipaisimme pariksi yöksi ystävien viehättävässä kesäpaikassa Toivakassa ja siitä kodin kautta yöksi Naantaliin ja Muumimaailmaan.

Mökillä olimme sekä mun vanhempien, että siskon perheen kanssa. On se vaan niin paras tapa päästä irti arjen rutiineista. Kesällä ei malta oikein matkustella kun Suomen suvi on ihan paras. Luonto, järvi, kaupunkia alkeellisemmat olosuhteet sekä teknologian vähäinen käyttäminen buuttaa aivot tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Viikonpäivät häviää, ajan merkitys vähenee. Lomarytmi mahdollistaa iltauinnit ja jopa puoli kymmeneen saakka nukkumisen aamuisin. Televisio ja pleikkari ovat myös jääneet loman aikana minimaaliselle käytölle.

Iloksemme huomasimme, että isommat lapset osasivat ja halusivat osallistua mökillä moninaisiin toimiin kuten kalastamiseen, soutamiseen, perunoiden pesuun, sienestämiseen, sienien putsaamiseen, tiskaamiseen, puutöihin sekä saunan lämmittämiseen. Viimeisimmässä pojat jopa neuvoivat minua.

Tämän kesän hittijuttuja olivat radiopuhelimet, kalastaminen, Ninja Go, Pokemonjahti, lasten kiskalla itseleivottujen keksien myyminen sekä tikanheitto. Järvessä uiminen ja saunominen olivat kuitenkin ylivoimainen ykkösjuttu.

Säät olivat riittävän suotuisat ja koko loman saimme muutamaa päivää lukuunottamatta olla shortseilla ja lyhythihaisilla. Sadevaatteillekaan ei ollut käyttöä. Minusta se on tosi hyvin ainakin verrattuna viime vuoden heinäkuuhun. Ensimmäinen työviikko on vauhdissa ja torstaina alkaa Batmanin koulutaival. Uusi arki on ihan tervetullut. Arjen ruutinit, kavereiden tapaaminen sekä terveellisemmät elämäntavat tekevät kaikille hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!