sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Urheiluvuosi 2016

Kirjoitin tammikuussa edellisen vuoden urheilulajeista ja tavoitteistani. Vuosi 2015 olikin mulle ennätyksellinen urheilun suhteen. Sain kasaan lähes kaksisataa urheilutuntia ja kaksikymmentäneljä eri lajia. Nyt kuluneelle vuodelle annoin silloin armollisemman tavoitteen - 150 urheilutuntia tälle vuodelle.

Alkuvuoden aikana urheilemisen suhteen on ollut haasteita. Perheen uskomattomat sairastelukierteet, poikien jokaviikonloppuiset fudisturnauset sekä tietysti uuden työn aloittaminen ovat estäneet ihan edellisen vuoden neljä kertaa viikossa urheilemisen. Myös itse ruuhkavuodet kolmen alle kouluikäisen kanssa eivät liiaksi ylimääräistä vapaa-aikaa jätä. Nyt kun katsoo HeiaHeiasta ensimmäisen seitsemäntoista viikon urheilujani, on kasassa 49 tuntia ja kahdeksantoista eri lajia. Se tekee keskimäärin 2,9 tuntia viikossa ja tätä menoa urheilutunteja olisi vuoden lopussa kasassa tasan asettamani määrän verran. Aika hyvin, pakko myöntää!

Milloin sitten ehdin salille tai lenkkipolulle? Olen lasten syntymästä saakka ollut aamuihminen. Mieluiten urheilisin aamupäivän aikana, myöhään illalla mua ei urheilemaan saa. Perus viikon aikana käyn kerran arkena heti työpäivän jälkeen salilla (useinmiten ryhmäliikuntatunnilla) sekä kerran aamu- tai alkuilta lenkillä. Viikonloppuisin tähtään vähintään yhteen salikertaan, mutta lyhyet lenkitkin ovat joskus aikatauluumme mahtuneet. Olen innostunut mäkijuoksulenkkeihin sekä salilla mieluisin jumppa on ollut tasapainolaudalla tapahtuva, sykettä ylhäällä pitävä Core Pulse ja perinteinen Power, eli Podypump. On tullut myös käytyä salilla omaa ohjelmaa vetämässä ja pyöräilysaldo karttuu salille mennessä sekä perheen kanssa pyörälenkeillä käydessä. Töissämme on myös mahdollisuus jokaviikkoiseen puolen tunnin taukojumppaan.

Kyllä tästä vielä hyvä urheiluvuosi tulee, kunhan pystytään terveinä. Ajanhallinta, terve itsekkyys sekä motivaatio urheilemiseen ovat avanasemassa. Tekosyyt hiiteen ja lenkkipolulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!