sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Lastenjuhlat

Kymmenen alle kuusivuotiasta lasta. Kaksi tuntia. Kaksi aikuista. Läjä mieluisia lahjoja. Paljon sokeriherkkuja. Kolme ohjelmanumeroa. Ja selvisimme hengissä!

Näin ihka ensimmäisien vain lapsille suunnattujen synttärijuhlien jälkeen voi vaan huokaista helpotuksesta. Ei ainoastaan siksi, että juhlat ovat ohi vaan siksi, ettei kenellekään sattunut mitään, ei tullut riitoja eikä mitään hajonnut. Kaikki meni oikeastaan oikein mukavasti. Tärkeää lastenjuhlien onnistumiselle on, että on varattu sopiva määrä ohjattua ohjelmaa. Meillä ohjelmanumeroita oli kolme ja se tuntui sopivalle määrälle. Lapset kuitenkin tahtovat myös leikkiä omia leikkejään eikä keskittymiskykyä kovin moniin "pakko" leikkeihin ole riittävästi. Batmanin juhlissa pyörittettiin pulloa lahjojen antamisen yhteydessä, etsittiin kartan avulla aarteita ja esitettiin eri eläimiä.

Yhden asian otin opikseni. Ensi kerralla en juurikaan aio leipoa. Korkeintaan pullaa tai vastaavaa. Jo näihin juhliin päätin jättää kakun tekemättä, sillä kokemuksieni mukaan se ei usein ole lapsien keskuudessa kovin suosittua. Nyt olin leiponut pätkismuffineja ja cake popseja. Loput tarjoulut olivat kaupasta valmiina ostettuja. Ja kuinka kävikään. Prinssinakit, lihapullat (ne olisin tosin voinut tehdä itse), suolatikut, suolakalat, popkornit, keksit ja pikkupullat (nämä teen ensi kerralla itse) olivat hittejä. Muffinit jäikin suurimmaksi osaksi tänään tarjottavaksi ja cake popsit puoliksi syötynä lautasille.

Noin tunnin päästä meidän asunto täyttyy taas vieraista, tällä kertaa sukulaisista. Tähän juhlaan leivoin kakun sun muuta, mutta näistä postaus myöhemmin. Onnea rakas esikoisemme!


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, meilläkin tulossa parin viikon päästä ensimmäiset kaverisyntärit :) Kiva idea noi nakit ja lihapullat! Itsekin aattelin että en leivo mitään. Meille tulee ns. jätskibaari kakun sijaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelöbaari tai -kakku oli mullakin mielessä. Jäde toimii aina. Varmasti ensi kerralla! :) Kivoja juhlia!

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!