torstai 11. kesäkuuta 2015

Kesälomasuunnitelmat

Meillä on tänä kesänä jopa reilu kuusi viikkoa kesälomaa yhteen putkeen. Huh, se on paljon. Pankkiirilla ja pojilla on lomaa juhannuksesta aina elokuun alkuun saakka. Tähän kuuteen viikkoon pitääkin saada sumplittua paljon ohjelmaa, sillä kotona loma ei tunnu lomalta. Välillä toki voidaan viettää muutamia päiviä pyykäten ja tehden kesäjuttuja kotiseudulla. Mutta varsinkin nyt mun kotona arkea viettäessä tahdon olla aika paljon poissa kotinurkista.

Olemmekin suunnitelleet lomajaksoon jo aika hyvin ohjelmaa. Olemme varanneet kaksi ulkomaanmatkaa ja tarkoitus on käydä Kuopion mökillä ehkä jopa useaan otteeseen. Lomaan voisi mahtua vielä jokin yhden tai kahden yön reissu johonkin kotimaan kohteeseen.

Loman alkupuolella lähdemme serkkuperheen kanssa Pärnuun. Olimme viime vuonnakin vielä nelihenkisenä perheenä kyseisessä kaupungissa ja koimme sen täydelliseksi kesälomakohteeksi lapsiperheelle. Helppo matka, edulliset hinnat ja mielettömät biitsit. Menemme tälläkin kertaa autojen kanssa lautalla. Olemme vuokranneet viihtyisän oloisen asunnon Pärnusta. Asunnossa on sauna, takka ja riittävästi makkareita. Vietämme siellä kolme yötä.

Keskellä lomaa suuntaamme mökkeilemään. Kuopiossa vietämme vähintään viikon säistä riippuen. Mökillä oleminen on aina vuoden kohokohta ja lapsille luonnollisesti aivan mielettömän siistiä. Myös  näin aikuisella iällä osaa itse myös arvostaa maaseudun rauhaa ja levollisuutta. Mökihöperöityminen tekee vaan hyvää.

Loman loppupuolella lähdemme laivalla Ruotsiin. Tukholmasta ajamme ystäväperheen kanssa heidän mummolaansa maaseudulle. Tätä reissua odotan todella paljon! Olen nähnyt kuvia tästä idyllisestä maatilasta, joka sijaitsee kauniin järven rannalla. Ja seura tulee olemaan sekä aikuisille, että lapsille mitä parhainta.

Loman alkuun on jäljellä seitsemän päivää! Tässä muutama fiilistelykuva viime kesälomastamme Pärnussa ja mökillä.1 kommentti:

  1. Kaikki on kyllä kehuneet tuota Pärnua niin paljon että meinattiin mekin sitä kokeilla. Tälle kesälle reissu ei valitettavasti onnistu, yhteistä lomaa kun koko porukalla on vain viikko. Ja haasteenahan meillä on aina se, että taaperon lisäksi pesueesta löytyy myös teinejä. Eli loppupeleissä kohteet, jossa olisi kaikille jotakin, on aika vähissä. Pärnun voisi markkinoida nuorisolle ulkomaanreissuna :P

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!