maanantai 1. kesäkuuta 2015

Minäkö viherpeukalo

Nyt aika moni minut tunteva voi hieman yllättyä. Olen aloittanut kaupunkiviljelemisen meidän pihalla. Minä, joka en edes tunnista perus kukkia tai puita. Naapuri sai mut innostumaan uudesta harrastuksesta ja haettiin Espoon Kauklahdesta tukkukaupasta (J.Woltter Oy) lavoja ja kauluksia. Tukkuhinnat olivat todella edulliset verattuna muihin liikkeisiin. Taimet ostin taas Pirkkolan Muheva- puutarhamyymälästä. 

Poikien kanssa oli hauska asetella yrtit ja vihannekset multaan ja kuokkia ja kastella kasveja. Aamulla oli myös jännä käydä kurkkaamassa joko ne ovat kasvaneet vai onko jänis syönyt ne yön aikana. Valittiin "puutarhaamme" seuraavia kasveja: basilicaa, tilliä, persilijaa, ruohosipulia, korianteria, thai basilicaa, rucolaa, tinjamia, lollo rossoa, valkosipulia, kahta eri tomaattia, kesäkurpitsaa sekä pinaattia. Ajattelin hakea vielä siemeniä kaupasta ihan vaan kokeillakseni eri tyylejä kasvattaa kasviksia. Ja koska kaukaloissa on vielä hyvin tilaa. Saas nähdä tuleeko tästä mitään, mutta ainakin mulla on nyt kotona ollessa mielekäs oma projekti. 

Jos sinua kiinnostaa kaupunkiviljely, löytyy täältä hyviä vinkkejä ja aloittelija opas. Kai tässä kaikki voi onnistua, jos vaan ottaa asiakseen ja kiinnostusta riittää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!