tiistai 19. huhtikuuta 2016

Sairasta menoa

Kuutisen viikkoa sitten Batman valitti viikkotolkulla vatsaansa. Enimmäkseen iltaisin ja öisin, eikä muita oireita. Epäiltiin jo vahvasti, että poika jännittää jotain. Stressivatsaa. Mutta totuus osoittautui kaikkien aikojen kierteeksi. Vatsatauti sellaiseksi.

Alkuvuoden influenssat, korvatulehdukset ja streptokokkikierteet eivät olleet mitään verrattuna nyt lähiviikkojen ajan perheessämme velloneeseen super kummalliseen vatsatautiin. Oireet vaihtelevat aaltoilevista, vahvoista vatsakouristuksista, pääkivusta ja väsymyksestä perinteisiin molemman pään tyhjennyssessioihin. Itämisajat ovat myös kummallisen pitkiä. Ja mikä omituisinta oireet voivat pitää taukoa ja palata uudelleen hieman erilaisina. On toki mahdollista, että olemme vaan sairastelleet eri kantojen vatsatautia. Lähipiirissä ei ole juuri ketään lapsiperhettä, jolla ei vastaavia oireita ole ollut. Tarhassa kerrotaan myös edelleen samaa sekä lapsista, että henkilökunnasta.

Lisää haastetta tähän meidän perheen sairastelurumbaan on tuonut se tosiasia, että olen juuri palannut työelämään ja vielä uuteen pestiin. Joka viikko ei millään voisi/haluaisi olla joko itse sairaana tai hoitamassa lapsia parhaansa etätöitä tehden. Onneksi olemme voineet vuorotella Pankiirin kanssa ja hän onkin pitänyt sairastupaa yllä mua enemmän itse välttyen sairaudelta. Viimeisimpänä oksentelu kuumeen kera oli mulla viime viikonloppuna. Ei oo mikään suosikki kombo se. Äklö olo on edelleen lievästi päällä.

Mutta nyt saa luvan loppua. Meidän perheen vuoden (ellei parin) sairastelusaldo on täynnä. Perus nenän valumiset ja öiset pikku yskimiset eivät ihan heti kuulu meidän kategorioissa sairastamisen piiriin. Mutta en mä kiitos niitäkään meille kaipaa.

Onko muilla ollut tänä keväänä vastaavaa tautikierrettä?


1 kommentti:

 1. Hei,

  Pakko oli kommentoida, koska varmasti tämä olisi kiva kuulla.

  Kuulin juuri tänään töissä, että meidän paikkakunnallamme Kainuussa myöskin kiertää outo vatsapöpö. Oireet iskevät aikuisiin ja lapsiin ja iskevät vartissa, ja tulee heikko olo, vetämätön tunne, mitään ei jaksa tehdä. Illalla saattaa tulla ripulia. Sitten voi olla viikkokin ei mitään, ja oireet palaavat taas.

  Eli tutulta kuulostaa.

  -satunnainen lukija.

  VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!