keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

20+0

Puoliväli. Hullua, että ollaan jo raskaudessa niinkin pitkällä. Vaikka paljon viikkoja ja hitais osuus on vielä edessä. Nyt mennään kuitenkin sitä kuuluisaa helpointa osuutta. Pahoinvoinnit ja jatkuva nälkä on tiessään, väsymys hallinnassa eikä vatsa ole vielä turhan suuri. Muitakaan vaivoja ei pieniä harjoitussupistuksia lukuunottamatta ole. Vatsan koko vaihtelee päivittäin ja kellon ajasta riippuen. Aamuisin se voi olla lähes huomaamaton ja illalla taas valtavan tuntuinen. Raskaus on myös aika helppo halutessaan peittää sopivan vaatetuksen avulla. Mutta miksi pitäisi peitellä? Pidän juuri sellaisia vaatteita kun mukavalta ja sopivalta tuntuu. Normaalit farkut/hameet eivät enää mahdu, mutta tavalliset paidat ovat käytössä. Mekot ovat myös mieluinen ja mukavan tuntuinen asuste, joka tulee varmasti kovin tutuksi vielä kesän ja loppuraskauden myötä.

Olen pystynyt liikkumaan ja urheilemaan lähes normaalisti. Juoksemisen ja rankimmat lihaskuntotreenit olen kuitenkin jättänyt suosiolla tauolle ja panostanut aerobiseen liikuntaan.

Ensi viikolla on rakenneultran aika. Halutessamme saisimme mahdollisesti tietää vauvan sukupuolen, mutta emme ole täysin päättäneet haluammekon sen selvittää. Voisi olla hauska jättää kolmannelle - muuten vähälle huomiolle jäävälle - raskaudelle jotain extra jännittämistä. Valehtelisin jos väittäisin, ettei ajatuksissamme olisi mahdollinen tyttö, mutta vaikka kuinka kliseiseltä se kuulostaa on tärkeintä, että vauvalla on kaikki rakenteellisesti kunnossa ja se on terve. Toivottavasti myös hyvä vointi jatkuu mahdollisimman pitkään, eikä vaivoja liiakseltaan synny. Tästä lähtee raskauden jälkimmäinen puolisko.

RV 20+0

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti ei ole läkähdyttävän kuuma loppukesä, voisin kuvitella että ei välttämättä mielyttävin kokemus olla viimeisillään raskaana ja "nauttia" kuumista öistä ja päivistä :)

  Mutta, eipähän tartte sitten pikkuista ainakaan laittaa heti alusta lähtien 4050 vaatekerroksen kanssa ulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikessa taitaa olla puolensa. Mulla on kokemusta vain talvi tai kevättalven loppuraskaudesta, joten kuumuus voi tuoda lisäjännitystä loppuun. Toisaalta itsekin on helppoa pukea vaan hellemekkoa päälle ja jäädä seisomaan päiväksi järveen. ;) Saas nähdä kuinka paljon tulen valittamaan turvotusta tossa heinäkuun tienoilla. :D

   Poista
 2. Voi kun ihanaa....eipä ole Liisa kertonut että olet raskaana. Kovasti paljon onnea odotukselle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En ole kamalasti tästä raskaudesta vielä huudellut. ;)

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!