sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Teneriffan terveiset

Takana viikko Teneriffan Los Gigantesissa. Pieni kylä saaren länsirannikolla. Juuri sopiva aika rentouttavaan lepolomaan, jossa pääasiassa on altaalla makoilu, rentotuminen, uiminen ja ruoka. Ei nähtävyyksiä, ei kaupungilla liiakseltaan kiertämistä. Kaksi päivän mittaista reissua - toinen eläintarha Loro Parqueen ja toinen Mascan laakson vaellusreissu. Mun äiti vahti lapsia ja pääsimme Pankkiirin ja mun isän kanssa patikoimaan upeissa maisemissa. Muina päivinä uimista/altaalla hengailua ja hyvien ruokaravintoloiden bongaamista. Aurinkoa, herkuttelua ja kiiretöntä elämää. Kaikki varmuudeksi pakatut välikausi- ja villavaatteet jäivät todellakin käyttämättä, sillä meitä suosi koko viikon erinomaiset kelit. Vain parina päivänä näimme pilviä, muuten oli täyttä auringonotto säätä. Nyt on rentoutunut olo ja kotiinkin oli eilen ihan mukava palata.Mitä opimme matkalla?

1) Varaa vuoriston ylittävälle serpenttiinitietä pitkin ajavaa bussimatkaa varten monta oksennuspussia. Myös vaihtovaatteet kaikille (ei vain lapsille) voivat olla tarpeelliset. Näin ei tarvitse viettää koko eläintarhapäivää lapsen oksennukselle haisevassa kesämekossa. Jatkossa tiedämme, että Batman on tullut äitiinsä matkapahoinvoinnissa.

2) Varaa aina syömään mennessä tikkareita laukkuun. Niillä saa paljon lisäaikaa ruokailun loppupuolelle. Lahjonta toimii aina.

3) Älä laita upouutta hellehattua bussin hattuhyllylle. Sen sinne jääminen on aivan liian todennäköistä.

4) Älä jää katsomaan kun simpanssi kakkaa. Varsinkaan, jos olet juuri menossa syömään. Voit joutua todistamaan kun se syö ulostettaan ja tarjoaa sitä rinnallaan roikkuvalle vauvalleen.

5) Älä mene istumaan eturiviin Loro Parkin miekkavalasnäytöksessä. Edes ylihintaiset sadeviitat eivät pelasta sinua kastumiselta.

6) Noin kahdeksan kilometrin ja neljän tunnin patikointi alaspäin vuorta Mascan laaksossa rasittaa ihan eri lihasryhmiä kuin ylöspäin kiipeäminen. Lihaskipu tulee reilusti viiveellä.

Loro Parque


 Mascan vaellus
Kenelle tämä kohde ei ole?

1) Hiekkarantoja rakastaville auringonottajille. Kohteessa oli vain muutama ranta, jotka eivät olleet kovin kovassa suosiossa. Rannalla kuumaa mustaa hiekkaa ja rannoilla usein punaiset viirit kovien virtauksien johdosta. Surffarien unelmapaikka. Itse kävimme vain kerran rannalla lähinnä uimisen takia.

2) Suurille nähtävyyksien ystäville. Kohde oli aikalailla turistien keidas, ei mikään kulttuurielämys.

3) Seikkailijoille. Los Gigantes tarjoaa muutamia retki- ja seikkailumahdollisuuksia, mutta ei varmastikaan pidemmän päälle riittävästi, jos päätarkoitus on uusien seikkailujen ja kokemuksien hakeminen.

4) Bilettäjille. Los Gigantes on lähinnä perhe-, pariskunta- ja eläkeläiskohde. Myös nuoria juhlijoita oli näkyvissä, mutta yön valloittajille on Kanarian saarilla ihan toiset bilekohteet.

Uintiin kaikki Atlantissa. Vesi oli yhtä viileää (n.22 astetta) kuin hotellin altaalla
Mikä oli parasta matkassa?

Kun lapsilta kysyttiin: "Uiminen ja eläintarha"

Kun multa ja Pankkiirilta kysytään: Loro Park kokonaisuudessaan, Mascan vaellusreissu, kalaruoka ja huoleton, todella rennolla aikataululla toteutettu loma, jossa oli paljon vaan oleskelua altaalla. Tällä lomalla ei suoritettu, ei ollut nähtävyyspakkoa, eikä aikatauluja.

Los Gigantes tuli aikalailla nähtyä, mutta Teneriffan saarelle jäi vielä paljon mielenkiintoista nähtävää mahdollisia tulevia reissuja varten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!