tiistai 8. heinäkuuta 2014

Pärnussa

Helsingistä kahden tunnin lauttamatkan ja saman pituisen autolla ajon päästä löytyy todellinen lapsiperheen paratiisi. Loputtomat vaalea- ja hienohiekkaiset biitsit, linnunmaidon lämpöinen merivesi, jossa matala, turvallinen ja pitkälle kahlattava ranta. Ranta-alue täynnä toinen toistaan houkuttelevampia aktiviteetteja niin aikuisille kuin lapsille. Viehättävä vanhakaupunki lyhyen kävelymatkan päässä rannasta. Lapsiystävällisiä, mutta todella hyvän hintalaatusuhteen omaavia ravintoloita vierivieressä. Vehreitä puistoalueita, joissa useissa lasten leikkipaikka. Huonon ilman satuessa kylpylät houkuttelevat ihmiset kattonsa alle. Meillä ei katolle ollut tarvetta, sillä kolmen päivän minilomalle aikana suosi pelkät hellesäät.

Meidän loma oli oikein onnistunut ja voimme suositella Pärnuta varsinkin lapsiperheille, mutta miksi ei pariskunnille tai eläkeläisillekin. Kohde on kuitenkin aika ilmoista riippuvainen, sillä päivätolkulla sataessa voisi kylpylät alkaa kyllästyttää. 

Meillä osui ravintoloiden kanssa hyvä tuuri - kiitos etukäteen saatujen suosituksien. Ravintolasuosituksemme:

Si-Si
Hieman hinnakkaampi (silti Suomea jonkun verran edullisempi) italialaishenkinen ravintola. Kiva lastenleikkipaikka plussaa. Hyvä palvelu, ok ruoka. 

Pizzeria Steffani 
Kaupungin suosituin ravintola, johon kannattaa varautua jonottamaan. Usein ohi kävellessämme jonot olivat kadulle saakka. Meillä kävi tuuri ja pääsimme suoraan pöytään. Todella maukkaat pizzat ja nopea, toimiva palvelu. Kaupungissa kaksi Steffani ravintolaa - toinen rannassa, toinen lähempänä vanhaakaupunkia. 


Ravintola Edelweiss
Todella viihtyisä ja lämmintunnlemainen alppihenkinen ravintola, jossa söin yhden elämäni parhaan kana-annoksen. Hintalaatusuhde mielettömän hyvä. Meidän lasku koko perheeltä oli 30 euron luokkaa. Tähän mahtui kaikille pääruoka, Pankkiirin alkudrinkki, olut ja meidän limut/vishyt. 


Supelsaksad
150- vuotiaassa kauniissa hirsitalossa sijaitseva kahvila/ravintola, jossa miljöö on enemmän kuin kohdillaan. Kahvilan sisustus on tarkkaan harkittu ja todella viehättävä. Tunnelmaa luovat eri väriset pastellisävyiset vanhat huonekalut ja taide. Joimme paikassa vain kahvit, mutta ensi kerralla tahtoisin myös ruokailla kyseisessä ravintolassa. Myös leivokset näyttivät todella herkullisilta. 


Pärnun vanhakaupunki on kompakti ja sen kävelee nopeasti läpi. Ravintoloita löytyy moneen makuun, mutta shoppailijoille paikkaa ei ole tarkoitettu. En itse ainakaan bongannut yhtäkään vaatekauppaa, jonne olisin tuntenut tarvetta piipahtaa. Eri väriset puutalot, katutaide sekä viehättävät kirja- ja antiikkikaupat loivat vanhan ajan tunnelmaa. Vehreät puistoalueet ympäröivät keskustaa. Nähtävää intohimoiselle turistille ei ihan kamalasti ole, mutta kaupungissa viihtyy oikein hyvin useitakin päiviä, miksei kokonaista viikkoa. Vietimme suurimman osan lomasta ranta-alueella. Meressä vesipyssyillä leikkimisen, vesiliukumäessä liukumisen ja muuten vaan läträämisen lisäksi rannalta löytyi ehkä liiaksikin aktiviteetteja. Pääsimme seuraamaan myös fudiksen MM-kisoja rannasta valkokankaalta. Ei huonommat puitteet kisakatsomolle. 

 

Lasten suosikkijuttu oli rannan suihkulähteet, joissa oli "mielettömän kivaa" vilvoitella lämpöhalvauksen lähestyessä. Myös Pankkiri kävi testaamassa suihkut. Näissä lähteissä pojat olisivat viettäneet vaikka monta päivää putkeen. Myös taustalla näkyvä norsuvesiliukumäki meressä oli yksi suosikeista. 

Pärnu on yllättävän helpon matkan päästä löytyvä Välimeren useisiin kohteisiin verrattavissa oleva rantakohde. Helppoa, edullista ja lapsiystävällistä matkustamista. Rajoitteena ilmasto, sillä kohteeseen kannattaa matkustaa lähinnä Suomen parhaan kesän aikana. Olemme ehdottomasti palamaassa Pärnuun, ehkä jo ensi kesänä. Kaupungista olisi kiva vuokrata asunto isommalla porukalla ja viettää aikaa vaikka viikon verran. Tietysti myös pelkällä aikuisporukalla mukavaa tekemistä riittäisi. Tätäkin reissua taas muistellaan pitkään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!