torstai 24. heinäkuuta 2014

Kalakukon syntysijoilla

Vietimme viikko sitten päivän Kuopiossa perheen ja mun äidin kanssa. Suurempia suunnitelmia ei ollut - tarkoitus oli käydä tapaamassa mun mummia ja hengailla kaupungilla. Kuopion torilla on tietysti kierreltävä, mansikat ja karjalanpiirakat ostettava (miksi ei kalakukkoa) sekä nauttittava kahveet. Kipaisimme myös Pikku Pietarin Torikujalla, josta matkaan tarttui Batmanille ritsa ja tulokkaalle käsintehty tuttinaru. Sympaattiselta kadulta voisi löytää vaikka mielekkäitä tuliaisia tai muita kesälahjoja. 


Nälkä tietysti yllätti turistit. Sain tutulta loistavan lounaspaikkavinkin. Ihan Kuopion keskustassa sijaitseva meksikolainen Panza- ravintola oli jo sisustuksensa johdosta kokemisen arvoinen. Ruokakin varsin maukasta ja varsinkin alkupalana tarjottu kylmä tomaatti-vesimelonigarpacho oli viedä kielen mennessään. Enkä muuten ole ennen räpsinyt kuvia naisten vessasta. Mutta tämä vessa oli sen arvoinen. Mun äiti sai myös muutaman sisustusvinkin meidän mökin kuistille. Hauska kokemus. Ensi kesänä viimeistään nähdään taas Kuopio! 1 kommentti:

  1. Panza on mun entisen työkaverin ravintola! Hauskaa, että löysitte tienne sinne ja nautitte takuulla loistavasta ruoasta!

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!