maanantai 20. lokakuuta 2014

Thailohi a'la Pankkiiri

Ostettiin perjantaina lohta. Ajatuksena oli tehdä viikonlopun aikana perus uunilohta, mutta Pankkiiri sai eilen idean valmistaa siitä thaihenkisen setin. Ollaan tammikuussa matkaamassa Thaimaan Koh Lantalle, joten makumaailmaan onkin varmasti hyvä tutustua koko perheen voimin. Kalasta tuli todellakin jotain muuta kuin perus valkopippurilla ja sormisuolalla maustettua uunilohta - maut veivät suoraan Aasiaan. Valkosipulin voimakkuus, chilin potku ja savustetun seesamyljyn pähkinäisyys taitettuna limen kitreryydellä toimivat erinomaisesti yhteen. 

Tässä Pankkiirin ohje (3-4 hengelle) Thaikalan makuihin: 

- n.700 g lohta
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 kokonainen punainen chili ilman siemeniä
- Tuoretta Thai-basilikaa
- Tuoretta korianteria
- Paahdettua seesamyljyä
- Juoksevaa hunajaa
- Kalakastiketta
- Limeä

- Basmatiriisiä
- Thaivihanneksia

Nosta lohi nahkapuoli alaspäin uunivuoalle. Hienonna valkosipuli, chili, korianteri ja thaibasilika ja sekoita ne seesamöljyyn ja hunajaan kulhossa. Levitä seos kalan päälle ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Paista kalaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kaada päälle kalakastiketta ja purista limeä. Keitä riisi kattilassa ja paista thaivihanneksia pannulla. Tarjoile kuivan valkoviinin tai oluen kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!