tiistai 1. syyskuuta 2015

Poikien uusi arki

Pojat ovat olleet nyt neljä viikkoa päiväkodissa loman jälkeen. Kuvio on ollut kaikille uusi kun Batman aloitti esikoulunsa eri päiväkodissa kuin veljensä. Robin jäi samaan hoitopaikkaan ja sai läheiseksi turvakseen serkkupojan, joka aloitti päiväkotitaipaleensa tänä syksynä.

Batmanin ensimmäiset päivät olivat hankalia. Ikävä veljeä, vanhaa päiväkotia ja rutiineita sekä stressi uuden eskarin alkamisesta näkyi selvästi. Aamulla eskariin jäi lohduttomasti itkevä poika ja iltaisin oli hankalaa. Batman on aina ollut herkkä ja uudet muutokset ovat hieman haastavia. Alun hankaluudet menivät kuitenkin nopeasti ohi ja viimeiset pari viikkoa eskariin on ollut jo kiva mennä! Ei ihme, sillä siellä tehdään paljon kivoja retkiä ympäri lähialuetta ja muutenkin mielekäs esiopetus tapahtuu leikin ja käytännön varjolla. Ei todellakaan istumalla tuoleissa kynien ja vihkojen kanssa opetellen aakkosia. Ilmapiiri vaikuttaakin aina hakiessa kovin leppoisalta ja kaikille miellyttävältä. Lapset ovat pienryhmissä - toiset istuvat pihalla viltillä ja kuuntelevat kun ope lukee akkareita, toiset pelaavat sählyä ja kolmannet värittävät prinsessakuvia tai pelaavat Unoa.

Esiopetus tapahtuu aamupäivisin neljän tunnin jaksossa. Lapset tuskin huomaavat juuri sen ajan olevan opetusta, sillä kuten mainuttu kyseisessä päiväkodissa esiopetus tapahtuu käytännön kautta ja useinmiten luonnossa. Olemme olleet todella tyytyväisiä tähän luontopainotteeseen päiväkotiin ja sen toteuttamaan esiopetustyyliin. Myös kaikki kolme opettajaa ovat super mukavia ja helposti lähestyttäviä. Oman työn rakastaminen loistaa heidän silmistään.

Robin on taas saanut helpomman paluun arkeen. Isoveljen siirtyminen toisaalle olisi voinut olla vaikea paikka, mutta koska saman ikäinen serkku - joka on Robinin lähin ystävä - aloitti samaan aikaan, on kaikki käynyt enemmän kuin helposti. Poika lähtee ja jää joka aamu mielellään hoitoon ja on onnellinen noudettaessa kun näkee äidin ja sisarukset. Robin on muutenkin ollut aina todella sopeutuva ja helposti muutoksiin tottuva.

Iltaisin pojat leikkivät keskenään enemmän kuin koskaan. Syy lienee iän lisäksi se tosiasia, että päivät menee eri paikoissa. Veljesrakkaus ja päivän aikana kertynyt ikävä ilmenee joskus myös liialla riehakkuudella ja keskenään hölmöilyllä. Varsinaisia velikultia.

Kaiken kaikkiaan olemme päässeet hyvin uuteen arkeen kiinni ja viennit ja noutamiset ovat onnistuvat mukavasti. Helppohan se on näin kotona ollessa kun yleensä ei ole kiire ja ehditään vielä iltapäivisin leikkiä rauhassa pihalla ennen päivällistä. Unillekin päästään helposti kahdeksan maissa kesäloman kymmeneen venyneen nukkumaan menon sijaan. Arki on parasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!