lauantai 5. syyskuuta 2015

Raputirallaa

Kokoonnuimme eilen Pankkiirin perheen kanssa jokavuotisille rapujuhlille. Meillä on ollut tapana viettää niitä mummin synttärien tienoilla vuorotellen meillä ja Pankkiirin veljen kotona. Tänä vuonna rapuilimme meidän kotona. 

Rapujuhlissa alkupalat ovat tärkeässä asemassa. Rapujen kanssa väsätessä ei halua olla liian nälkäisenä. Tein edellisenä päivänä perinteisen rapujuhliin sopivan Västerbotten- juustopiirakan. Meille oli jäänyt pakkaseen myös kesäkurpitsa-fetapiirakkaa Kirpun synttäreiltä. Tarjosimme ne runsaan salaatin kera alkupaloiksi ennen rapuja. Kotimaiset ravut olimme tällä kertaa ostaneet valmiiksi keitettyinä ja lisäksi meillä oli yksi paketti espanjalaisia lähinnä lapsille. Ravuissa oli merkittävä ero. Kotimaiset ovat huommattavasti pehmeämpiä ja mehukkaampia. Kerrankin mitoitus meni nappiin - jäi vain yksi ainoa rapu! Juustopiirakkaa olisi voinut olla kaksi. Onhan rasvaisen juuston ja kuohukerman yhdistelmä aika vastustamaton. Jälkiruokana oli mun edellisenä päivänä valmistama appelsiini pannacotta herukoiden kera. Vatsat saatiin täyteen ja mielet hyviksi. Nyt on tämän vuoden ravut nautittu, ensi vuonna uudestaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!