sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Arki suloinen

Reilun kahden viikon loma lähenee loppuaan ja paluu arkeen alkaa painaa jo päälle. Tällaisen harmaan ja suunnittelmattoman lomajakson jälkeen näkee paljon valoisia puolia tulevassa arjessa.

Kaverit
Batmanilla on ollut jo kova ikävä päiväkodin kavereita. Eihän se tietenkään sitä myönnä, mutta asia selviää kun juttuihin tulee koko ajan lisää mausteita tarhakavereista.

Robin taas muistuttaa joka iltaisessa juttelutuokiossa, että haluaisi jo nähdä serkkuaan ja mummia aamulla.

Omakin sosiaalinen elämä on ollut lomalla laiskaa, vaikka voisi kuvitella toisin. Työkavereitakin voi tulla ikävä.

Rutiinit
Koko perhe tuntuu väsyneemmältä lomalla. Nukutaan yksinkertaisesti liikaa. Kymmenen aikaan aamulla starttaava päivä alkaa laiskasti ja minkään järkevän tekeminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealle. Kukaan ei halua ulos ja koko päivän rytmit mitä sattuu. Pian totuus iskee päin silmäpusseja kun herätyskello soi kuuden jälkeen. Yksi aamu kuitenkin vielä löysäilyä edessä.

Loma laiskistaa eikä liikunta ole tuntunut maistuvan. Arki tuo toivottavasti tullessaan uutta buustia urheilun harjoittamiseen. Toivossa on hyvä istua sohvalla.

Olisi myös mukava syödä kaksi lämmintä ruokaa edes suhteellisen normaaliin lounas- ja päivällisaikaan. Ei siinäkään tosin mitään kovin pahaa ole, että syötiin juuri äsken lettuja hillolla ja jäätelöllä päivällisaikaan. Pidemmän päälle housujen vyötäröt eivät vaan kestä ikuisia spontaaneja lettukestejä.

Pelivieroitus
Perheen kahdella vanhimmalla pojalla on livennyt täysin pleikkarin peluu käsistä. Ja lomalla, näillä säillä se onkin ihan hyväksyttävää. Joulupukki toi uuden Lego Marver Superheroes pelin, joka on ilmeisen koukuttava. En tiedä kummalle heistä arjen tuoma vieroituskausi tekee enemmän tiukkaa, mutta itse olen ainoastaan onnellinen asiasta.

Aikansa kutakin, so long joululoma.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!