tiistai 28. tammikuuta 2014

Talista kuuluu

Olen saanut palautetta blogini hiljaiselosta. Koitan parhaani mukaan tehdä ryhtiliikkeen, mutta en voi luvata mitään. Joskus ei vaan juttu kulje. On tietysti mukava kuulla, että lukijat kaipaavat höpinöitäni. Tässä tiivistetysti pieni kuulumispaketti ajankohtaisista asioista.

Asunnon myynti: 

Päätimme joululomalla lopettaa asuntomme myymisen toistaiseksi huonon markkinatilanteen takia. Ja koska meidän ei ollut mikään pakko myydä. Vaikutti siltä, että tällä hetkellä ainakin Helsingissä on ostajan markkinat ja myyjät vikisevät perässä. Toki tässä on monta muutakin tekijää, esim. alueen haluttavuus ja kysyntä vaihtelee. Tilanne voi muuttua piankin, mutta nyt nautitaan tästä kodista täysillä. Ihanaa kun ei tarvitse hinkata kotia putipuhtaaksi pakosta joka viikko. Ja ihanaa kun ei tarvitse pettyä kun näytössä käyneet kovin kiinnostuneilta vaikuttaneet eivät sittenkään palaa tarjouksen kanssa. Näin on hyvä. Ainakin jonkin aikaa.

Loman odotus:

Kanarian aurinko saa luvan lämmetä kovaa vauhtia ennen maaliskuun puolta väliä. Silloin odotamme vähintään Suomen kesäsäitä ja mukavaa rentoa lomamatkaa. Väliin mahtuu vielä helmikuu, josta pidän talvikuukausista eniten. Helmikuussa päivä alkaa selkeästi pitenemään ja usein lumipeite valaisee.

Synttärikausi alkaa: 

Helmikuussa alkaa meidän perheen synttäriputki. Kaikki neljä kun ovat syntyneet vuoden alkupuoliskolla. Toistaiseksi ollaan kuitenkin panostettu vain lasten juhliin, mutta ei sitä tiedä, jos tänä vuonna innostuisi juhlistamaan myös meidän vanhempien harmaantumista.

Hoitokuviot:

Robinin päiväkotihakemus on laitettu eteenpäin. Jos hyvin käy, ensi syksynä olisi tarkoitus aloittaa samassa tarhassa isoveljen kanssa. Robinin kanssa tämä tulee varmasti olemaan helppo muutos, sillä poika on hurjan sopeutuva.

Sellaista meille.
4 kommenttia:

 1. blogin hiljaiselo on ilmeisesti Tammikuussa vähän yleisempikin ongelma. Itsekin kohtasin saman haasteen.

  Teistä poiketen, näyttää siltä että kenties pistämme oman kämppämme myyntiin (emme lähde kyllä itse myymään, vaan ihan kiinteistövälittäjä). Harmittavasti kämpästämme pitäisi saada 60 000€ enemmän kun silloin kun se ostettiin että jäätäisi omilleen.. nähtäväksi jää monta vuotta vielä tässä asumme. Tod.näköisesti myisimme vaikka tappiolla, kunhan lainaa ei jäisi enää kämpän myynnin jälkeen. Voisi vähän masentaa myydä kämppä ja silti olisi 20k lainaa, muttei kämppää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellaista! Minnes teillä olisi aikomukset liikkua?

   Poista
 2. Kerrostaloon. Johonkin missä on
  - Kiinteät kustannukset per kk (osakevastike)
  - Kiinteistöhuolto (Ei enää pihan siistimistä)

  Valitettavasti se mihin haluttaisi on parisataa tonttua oman hintatason yläpuolella. Katsotaan tarkemmin minne, kun/jos saadaan kämppä myytyä. Todennäköisesti johonkin parempien kulkuyhteyksien varrelle, kenties johonkin länsiväylän varteen yms. Kuitenkin tarpeena on melko iso kämppä, neliö tai vähintään iso kolmio.. aika hintavia nuo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä "valmiissa" asumisessa puolensa. :) Ja mitä hintoihin tulee, niin puhut järkeä. Meidänkin mieluisilla alueilla perheasunnot ovat arvokkaita.

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!