lauantai 26. huhtikuuta 2014

Nyhtöpossua

Pankkiiri on pitkään halunnut valmistaa Pulled Porkia. Sen alkuvalmistelut vaativat kuitenkin sen verran suunnitelmallisuutta ja aikaa, että lähiviikonloppujen aikatauluun sen valmistaminen ei ole yksinkertaisesti mahtunut. Nyt oli sen aika. Tarkoitus oli syödä lauantaina lounaaksi nyhtöpossuhampurilaisia. 

Valmistelut alkoivat perjantai-iltana marinoimalla hillittömän kokoinen pala possun kasleria. Lauantaina aamusella pala uuniin ja asioille muutamaksi tunniksi. Liha oli sopivasti valmiina kotiuduttuamme. Lisukkeet kuntoon ja eikun herkuttelemaa. Pankkiiri noudatti suunnilleen tätä reseptiä. Nyhdön jälkeen liha valeltiin vielä kauttaaltaan barbeque kastikkeella, mikä varmisti possun mehukkuuden. Lisukkeina hamppareissa oli suolakurkkua, Coleslaw -kaalisalaattia, tomaattia, ketsuppia, majoneesia ja cheddar juustoa. 

Itse en ole mikään possun ystävä ja niinpä mulla oli tälläkin kertaa ennakkoluuloja possuruoasta. Pakko myöntää, että tämä on ehkä hetkullisin tapa valmistaa kyseistä eläintä, sen verran oli mureaa ja maukasta. Ja makuelämyksenä kivaa vaihtelua perus hampurilaisille. Pakko oli lopuksi napsia vielä pelkkää lihaa kaalisalaatin kera. Lihaa jäi sen verran, että syömme huomenna sitä sahramirisoton kera ja loput säilyy mainiosti pakastimessa. 2 kommenttia:

  1. Näyttää todella hyvältä!! Teittekö myös coleslawn itse? Saisko siihen myös reseptiä, itse oon yrittäny löytää sitä_täydellistä_ reseptiä siihen mutta ei vielä ole löytynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa ostettiin coleslaw valmiina, ensi kerralla tahdon myös tehdä sen itse. :P

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!