keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kesälomasuunnitelmat

Pankkiirilla on heinäkuussa kolme viikkoa kesälomaa. Sitten lomaa on tiedossa lisää vauvan syntyessä syyskuun vaihteen tienoilla ja mahdollisesti talvella pidempi isyyskuukausipätkä. Kesää ollaan usein tykätty viettää suurimmaksi osaksi kotimaassa ja niin tehdään nytkin. Mökkilomailu on parasta hyvillä ilmoilla ja sille annammekin kalenterissa tilaa jopa kahden viikon ajaksi. Jätämme kuitenkin vielä liian tiukan suunnittelemisen ja olemme Savon mökillä sen verran kun hyvältä tuntuu. Säät nimittäin vaikuttavat paljon siihen kuinka mukavaa mökillä on lasten kanssa.

Ulkomaillakin hedimme piipahtaa. Varasimme juuri kesäloman alkuun miniloman Viron Pärnuun. Olemme kuulleet paljon hyvää kohteesta, niin sen keskustan alueesta kuin pitkistä kauniista hiekkarannoista. Paikka on myös suhteellisen edullinen ja sinne on helppo matkustaa. Täydellinen matkakohde lasten kanssa ja kun ottaa huomioon mun tilan! Pärnuuseen kun ei tarvitse lentää - parin tunnin laivamatka Tallinnaan ja siitä autolla hieman toistasataa kilsaa ajomatkaa kohteeseen. Hotellit olivat heinäkuulle jo todella varattuja, sen verran suosittu ja pieni kohde on. Saatiin kuitenkin ihan laadukkaalta vaikuttava huone sopivasti rannan ja Pärnun keskustan välimaastosta rauhalliselta puistoalueelta.

Hieman tutustumalla ja kuvia tutkimalla Pärnu vaikuttaa todella kauniille ja sympaattiselle kohteelle.   Vanha kaupunki muistuttaa pienemmässä muodossa Tallinnan vastaavasta ja hiekkarannat taas suuremmankin rantalomakohteen keitaille. Kaupungista ei myöskään puutu vehreyttä useiden puistojen ansiosta. Kiva yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa. Kolmen päivän reissu luulisi riittävän kohteeseen tutustumiselle. Ja ainahan noin lähelle voi palata uudemman kerran. Matkaan on vielä useita viikkoja aikaa ja ennen sitä ehdimme nauttia Suomen arkisemmasta kesästä.

 (Kuvat: tourism.jurmala.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!