torstai 29. toukokuuta 2014

Parsa-avocado-sitruunarisotto

Uusimmassa Gloria Ruoka ja Viini- lehdessä oli sen verran herkullisen kuuloinen kevätkauden risotto, että sitä oli pakko testata samantien. Suhteellisen työläs, ei siis ihan arkiruokana toimiva, mutta mielettömän maukas risotto toimi erinomaisesti voissa paistettujen lohimedaljonkien rinnalle. Lapsetkin tykkäsivät kovasti.

Neljän hengen (pääruokana) ruokaan tulee:

1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl voita
3 dl risorttoriisiä
0,5 nippua parsaa
9 dl kanalientä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 dl Västerbottensost - juustoa raastettuna

2 kypsää avocadoa
1 rkl sirtuunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria

Risotto valmistetaan normaaliin tapaan niin, että kuoritut ja pilkotut parsan pätkät lisätään riisiin alkuvaiheessa. Näin ne ehtivät sopivasti kypsyä riisin kanssa samaan tahtiin. Avocadomössö valmistetaan erikseen ja lisätään risottoon juuri ennen tarjoilua. Risotto toimii niin kevyehkönä pääruokana tai esim. grilliruokien lisukkeena. Annos voisi hyvin toimia myös ilman parsaa. Kannattaa kokeilla!


1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää ihan tosi hyvältä!
    Tätä pitää kokeilla:)

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!