tiistai 13. toukokuuta 2014

Raskausviikko 27

"Nyt voit tuntea sikiön liikkuvan ja potkivan joka päivä. Ennenaikaisesti syntyvällä lapsella on jo suuret mahdollisuudet selviytyä, jos kaikki apukeinot otetaan käyttöön. Seuraava kuukausi on sikiölle erittäin aktiivista aikaa, se kasvaa nopeasti ja lihoo. Paino nyt n.900g, pituus n.31 cm." (www.vau.fi)

Vaikka raskaus alkaa jo tuntua välillä hieman pitkästyttävälle, on ehdottomasti parasta, että vauva pysyy mahassa vielä ainakin kolmen kuukauden ajan. Vaikka olen edelleen säilynyt suurimmitta vaivoitta ja raskaus on mennyt toivotulla tavalla, on se kohta odotusaikaa kun alkaa tuntua, ettei tämä koskaan lopu. Kaikkine rajoitteineen raskausaika on oikeasti aika rajoitteellista. Tuntuu, että joka vuosi tulee listalle lisää mitä ei saa syödä tai ei saa tehdä. Ei saa ymmärtää väärin,  en ole katkera. Onhan mulla ollut todella helppo raskaus ilman pitkiä pahoinvointijaksoja tai urheilukieltoja. En vaan ole koskaan ollut mikään raskausihminen, jonka mielestä tämä "siunattu tila" on parasta, mitä nainen voi elämässään kokea.

Vatsa kuitenkin kasvaa ja raskaus etenee mukavasti. Vauvan liikkeet tuntuu selkeästi useita kertoja päivässä ja osa niistä näkyy myös ulospäin. Vauva tuntuu olevan pääalaspäin, sillä potkut tulevat säännöllisesti vatsan yläosaan, kylkiluita kohti. Kaikki on oikein hyvin. Tästä  lähtee viimeinen kolmannes.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!