sunnuntai 23. elokuuta 2015

Vuoden vanha

Tänään on juhlapäivä! Voitteko uskoa, että täytän täyden vuoden. Voi miten olekaan jo iso tyttö. Kesä ja aurinko on saanut minut kasvamaan niin koossa kuin taidoissani melkoisen harppauksen. Tänään juhlimme pienimuotuoisesti talonyhtiön lapsiporukan kanssa pihallamme merkkipäivääni. Viralliset synttärijuhat ovat sukulaisten ja kummien kanssa viikon päästä meillä kotosalla. 

Harjoittelen kovasti kävelemistä ja otinkin tällä viikolla ensiaskeleeni. Sen jälkeen olen joka päivä satunnaisesti kävellyt muutamia askeleita kerrallaan. Pääasiassa liikun kuitenkin edelleen turvallisesti konttaamalla. 

Harjoittelen myös kovasti puhumista ja minulle on jo useita tarkoituksen mukaisia sanoja varastossani. Niihin kuuluvat mm. äiti, isä (itä), anna, heihei, lamppu (amppu), kukka, (kugg). Osoittelen etusormellani kaikkea mitä tahdon esimerkiksi maistaa tai tietää mikä se on.

Nukun pääsäntöisesti aika hyvin. Haen yksien päikkäreiden rytmiä ja se on äidistä välillä hieman haastellista. Nukahdan yleensä helposti, mutta heräilen kyllä öisin. Vanhemmat päästävät minut jossain vaiheessa yötä väliinsä, sillä nukun parhaiten siinä. Näin koko perhe saa parhaat unet. 

Olen muutaman viikon ajan juonut lehmänmaitoa hyvällä menestyksellä. Syön myös jo täysin samaa ruokaa (muussattuna) kun muu perhe. Tykkään tosi paljon siitä, sillä kotiruoassa alkaa olla jo aitoja makuja ja mausteita. Suurimpia herkkujani ovat Oltermanni juusto, pensasmustikat, maissinaksut, kuivatut karpalot ja Marie keksit. Jäätelöä ole myös päässyt hieman maistelemaan. 

Äidin mielestä olen ollut "helppo" ja tyytyväinen vauva. Nyt viimeaikoina olen kuitenkin jo näyttänyt vähän tomerampaa ja vaativampaa puoltani. Olen edelleen tosi paljon äidin perään ja vierastan välillä tuntemattomia ihmisiä. Isän ja veljien hoitoon jään kuitenkin mielelläni, että äiti pääsee salille tai muualle tuulettumaan. 

Olen utelias vekkuli ja rakastan veljiltä saamaani huomiota. Menen mielelläni heidän leikkeihin mukaan, mutta jostain syystä he eivät aina oikein innostu asiasta. Tutkin lelujen yksityiskohtia ja levittelen niitä ympäri asuntoa. Tykkään myös levitellä kenkiä ja vaatteita eteiseen. 

Nyt valmistaudun pihajuhliin ja toivotan kaikille mukavaa elokuista sunnuntaita. Tavataan taas! 

Synttäriterveisin, 
KirppuEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!