sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesälomakooste

Meillä oli tänä kesänä ehkä elämämme pisin kesäloma. Kuusi ja puoli viikkoa "pallo jalassa" perheen kanssa. Huh huijakkaa! Olin jo hieman varuillani etukäteen, että miten tästä selvitään sillä onhan se lasten viihdyttäminen rankkaa. Joka päivä kun pitää olla jotain ohjelmaa ja sirkushuveja eikä sekään meinaa riittää.

Kyllä me noita (ja itseämme) viihdytettiinkin. Siitä ei voi ainakaan moittia. Jälkikäteen tuntuu, että kävimme vaan muutaman kerran kotona pyykkiä pesemässä ja pakollisia asioita hoitamassa ja taas auto starttasi uuteen kohteeseen. Vaikka kyllä meillä yksi pidempikin kotijakso lomaan mahtui. Alkulomasta vietimme lähes kaksi viikkoa kotosalla. Siihen jaksoon osui sopivasti Kirpun vesirokko. Tällöin tuli urheilutua tosi paljon ja tehtyä kaikkea kesäkivaa vuoroissa.

Kaikkiaan lomalla kävimme kahteen otteeseen (yht. kaksi viikkoa) oman perheen mökillä Kuopiossa. Lomaan mahtui kaksi ulkomaan reissua, toinen Pärnuun serkkujen perheen kanssa vuokra-asuntoon (3 yötä), toinen Ruotsiin maaseudulle ystävien lomapaikkaan (5 yötä). Vierailimme myös kahdessa ystävien lomapaikassa kotimaassa. Toinen Porvoon kauniissa saaristossa (2 yötä) ja toinen Toivakassa idyllisissa maalaismaisemissa (yksi yö).

Autossa tuli istuttua yli 2500 kilometriä. Siihen nähden automatkat menivät kiitettävästi. Kirppu on erinmainen matkanainen, pojat nahistelivat aika ajoin, mutta siedettävästi. Automatkat tulikin kaikkien viihtyvyyden kannalta ajoittaa päikkäriaikoihin ja näin pystyimme joskus ajamaan yllättävän pitkiä pätkiä pysähtymättä.

Olihan tuossa jo auton pakkaamista näin viisihenkisen perheen kanssa. Jälkikäteen ajateltuna ne kotona käymiset olivatkin kaikista rankinta. Vanhemmat hermoilevat pyykkäämisen ja pakkaamisen kanssa ja lapset sekoilevat tekemisen puutteessa. Ja lopulta kuitenkin pakataan vaan samat vaatteet takaisin laukkuun. Ensi lomalla voisi pakata auton kerralla täyteen ja yhdistää useita paikkoja samaan syssyyn. Onhan noita pesuloita ja pyykkikoneita muuallakin kuin kotona. Emme kuitenkaan mun mielestä matkustaneet liikaa tällä lomalla ja kotona tuli oltua kokonaisuudessa sopivassa määrin.

Vaikka säät eivät olleet tänä vuonna samaa tasoa kuin esimerkiksi viime heinäkuussa, on ilmat aika pitkälle asennekysymys. Ei meidän lomalla ainakaan satanut paljon ja ulkona pystyi lähes päivittäin viettämään aikaa. Vaikka bikinejä ei tullut kulutettua, shortseille ja mekoille tuli  käyttöä farkkujen sijasta. Ja jos nyt elokuussa saamme vielä nauttia auringosta, ei syksyn alustavasti suunnitellulle etelän matkalle ole välttämättä tarvetta.

Loma oli oikein onnistunut ja rentouttavakin. Mukavinta oli ehkä se, että pääsimme näkemään hyviä ystäviä heidän kesäpaikoillaan. Tarjolla oli parasta seuraa niin lapsille kuin aikuisille. Yksi loman teemoista oli myös Splendor pelin pelaaminen. Pelasimme meille uutta peliä usealla eri kokoonpanolla ja sen takia monesti illat venyivät turhankin pitkiksi. Lomalla työasiat sai jättää takaraivoon ja mulla oli vähintään kahdet lisäkädet apuna lastenhoidossa. Lomalla sai myös herkutella sopivassa määrin.

Kiitos kaikille lomaamme osallistuneille - teitte siitä ikimuistoisen! <3

Kuopion mökkikuvia olenkin jo tänne julkaissut, mutta tässä tulee kuvakooste muilta reissuiltamme. Pärnusta ja Porvoosta unohdimme kameran, joten tarjolla on iPhonen otoksia. Olkaa hyvät.

PärnuPorvoo


Toivakka

Ruotsin Saxdalen1 kommentti:

  1. Hauskoja lomakuvia. Teillä oli tosi mukavat reissut. Hyvää syksyn alkua (huh hellettä) ! toivottaa Titta

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!