lauantai 21. marraskuuta 2015

Vihersmoothie

Satuitteko katsomaan viimeisintä Yökylässä Maria Veitola jaksoa? Siinä yhdessä meidän perheen lemppariohjelmassa Maria kyläili tällä kertaa entisen rahoitusalan expertin, nykyisen super hörhön hyvinvointivalmentajan Kirsi Salon luona. Kaikkinensa se tantra, kristallit, täydellinen mindfulness ja hippeily meni mulla aikalailla yli, mutta siinä ruokapuolessa oli paljonkin järkeä. Kuten Marja jaksossa totesi, tekisi varmasi kaikille hyvää panostaa super terveelliseen ravintoon. Tähän pakettiin sisältyy superfoodit, kasvispainotteinen luomuruoka sekä raakaruoat.

Koen, että meidän perhe kuuluu suomalaiseen keskiverto lapsiperheeseen. Idea on syödä mahdollisimman monipuolisesti kotiruokaa johon sisältyy joka aterialla vihreää. Ja niin pitkälti toimimmekin. Kuitenkin väliin mahtuu kiireessä eineksiä, liian sokeripitoisia välipaloja ja muuta teollisia terveysexperttien kauhuja. Näin ollen jaksoa katsellessa ei voinut olla tuntematta huonoa omaatuntoa. Pitäisi syödä vielä terveellisemmin, vihannespainotteisemmin ja vitamiinirikkaammin. Herkkupäivistä ja - hetkistä en koskaan tinkisi.

Ostin tänään jaksosta innoittuneena kaupasta aineksia vihersmoothieen. Ja vielä ehkä sieltä hc- päästä sellaiseen versioon, jossa ei ole makeita hedelmiä kuten banaania tai mangoa. Tähän versioon tuli oikeastaan vaan nimensä mukaan vihreitä vihanneksia. Ohje tosi isoon lasilliseen (menisi kahdelle hengelle) meni jotakuinkin seuraavasti:

Pari kourallista salaatinlehtiä
Pari kourallista pinaattia
Puolikas avocado
Puolikas kurkku
1 limen mehu
1 päärynä
1 vihreä omena
Raastettua inkivääriä
Vettä

Nämä kaikki kuorittuina ja paloiteltu blenderiin ja mahdollisimman sileäksi.

Valmis smoothie näytti suoraan sanottuna kamalalle. Vihreää, paksuhkoa mössöä. Niin noi vihersmoothiet aina näyttää. Miten sitten maun kanssa? Juoma ei ollut hyvää. Mutta ei missään nimessä pahaankaan. Eniten musta siinä maistui lime ja omena. Hyvin sen alas sai kakomatta. Mutta kyllä se lääkkeenä enemmän menee kun nautinnollisena herkkuhetkenä. Ja täysi olo siitä tuli. Aamuisin vastaava juoma tekisi varmasti hyvää - kyllä se musta kaurapuuron voitti heittämällä. Lapsille en ehkä tota versiota lähtisi tarjoamaan, mutta jos siihen lisätään vaikka banaania tai marjoja, voisi se olla jo myytävissä. Jos vaikka flunssat pysyisivät noiden ansiosta loitolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!