keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Italia - osa 2 Ruoka


Italialainen ruoka ja viinit. Ei ole vastaavaa. Ruoka- ja juomaelämykset ovatkin yksi merkittävä syy, miksi palaamme muutaman vuoden välein saapasvaltioon. Jäätelö on myös omaa luokkaansa ja jokapäiväinen kiintiö "piti" täyttää aina herkullisen jäätelöbaarin tullessa vastaan. Kävimme myös maistelemassa punaviinejä muutaman sadan metrin päässä kämpiltämme sijaitsevassa Avignonesin viinitilalla. Tilaus sieltä olisi tarkoitus tehdä lähipäivinä.

Toscanalle tyypillisiä ruokia ovat myös liharuoat, kuten villisika ja Osso Bucco. Pastaa tuli syötyä päivittäin ja mitä yksinkertaisempaa, sen parempaa. Pelkät paikalliset makeat tomaatit takasivat pastojen maukkuuden. Antipastia tuli myös tilattua porukalla lähes jokaisella ravintolakäynnillä. Pecorino-juusto, eri leikkeleet, pepperonimakkara sekä oliivit ja muut suolaiset suupalat kuuluvat yleisemmin toscanalaiseen antipastilautaseen. Niihin ei vaan voi kyllästyä.

Nyt matkan jälkeen kuuluvassa hiilaripöhössä ja flunssaisena ikävöiden Italian makunautintoja. Onneksi tuotiin mukaan läskipastaa sekä kuivattuja sieniä. Paikallista grappaa, limoncelloa sekä Aperol- aperatiivia tuli laukussa mukana kotiin. Tuoreita tomaatteja ei ihan kehdannut sielä kuljettaa, vaikka mieli teki.


1 kommentti:

  1. Ei ollut nälkä, selasin kuvat läpi...taidan lähteä Italiaan.

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!