torstai 30. toukokuuta 2013

Italia - osa 3 Kaupungit

Toscanasta löytyy lukuisia sympaattisia ja komeita kyliä ja kaupunkeja. Moni niistä kestää usean käyntikerran. Ollaan oltu Toscanassa nyt kolme kertaa ja joka kerta on tullut uusia kokemuksia samoistakin kohteista. Tällä kertaa tutustuttiin seuraaviin kohteisiin. Tämä postaus sisältää niitä kliseisiä poseerauskuvia.

Cortona

Cortona sijaitsee kämpiltämme parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä. Kylä sijoittuu korkealla kukkulalle, kuten suurin osa Toscanan upeista keskusalueista. Cortonasta shoppailija voi löytää laadukkaita nahkalaukkuja ja -kenkiä, sekä eri materiaaleista valmistettyja huiveja. Itselläni mukaan tarttui ihana musta kovanahkainen laukku sekä muutama huivi. Cortonan kävelee läpi heittämällä muutamassa tunnissa ehtien välissä istua jossain paikan lukuisista ravintoloista.

Meidän perhe oli käynyt jo Cortonassa edellisellä Toscana käynnillä, joten me panostimme tällä kertaa shoppailuun ja kahvillassa istuskeluun nähtävyyksien sijasta. Kuviakaan ei tullut paljon sieltä räpsittyä.


Montepulciano

Montepulcianon keskusta sijaistee myös muutaman kymmenen minuutin ajomatkan päässä kämpiltämme.  Kaupunki on Cortonan tavoin täynnä nahkatavarakauppoja sekä ravintoloita ja kahviloita. Kävimme viikon reissumme aikana kaksi kertaa keskusalueella, toisella kerralla vain syömässä. 


Pienza

Tämä pienen pieni kylä on mun yksi Toscanan suosikeista. Pienzan keskustasta avautuu mielettömän upeat maisemat ja kylän voi kävellä läpi hetkessä. Pienzassa sijaistee valloittava lastenlelukauppa, joka on täynnä käsintehtyjä puuleluja. Must see kohde.

Tällä porukalla Pienzassa

Monticchiello

Tässä kylässä kävimme ensimmäistä kertaa ja puolivahingossa syömässä loistavan hinta/laatusuhteen fine dinig - ravintolassa. Ei erityisemmin muuta nähtävää, mikä erottaisi Monticchiellon edukseen lähikaupungeista. Jos kuitenkin tahdot nähdä aitoa Toscanalaista kaupunkiasumista ilman turistirysää, on tämä piipahtamisen arvoinen kylä.


Siena

Ainoa suurempi Toscanan kaupunki, jossa tällä kertaa kävimme. Meille paikka oli jo varsin tuttu, mutta Piazza del Campo hämmästyttää joka kerta komeudellaan. Meidän mielestä kyseessä on yksi Euroopan upein aukio. Vietimme Sienassa puolikkaan päivän shoppaillen, herkutellen ja istuskellen ravintoloissa ja kuppiloissa. Sadekuurot auringonpaisteen välissä eivät haitanneet - aina hyvä syy syödä tai juoda jotain.


Rooma

Vietimme paluupäivän Roomassa. Kävelimme keskustan päänähtävyydet läpi sateisessa säässä. Olemme Pannkkiirin kanssa olleet Roomassa viikon, joten meillä ei tullut varsinaisesti uusia kokemuksia. Mutta Rooma on aina Rooma.


Montepulcianosta löytyy myös Outlet-kylä, jossa kävimme muutaman kerran. Mukaan tarttui vaatetta ja kenkiä kaikilla perheenjäsenille. Kerron ostoksistamme myöhemmissä postauksissa.


1 kommentti:

  1. Iskee kyllä matkakateus kauniita kuvia ihaillessa. Itse en Naantalia pitemmälle päässyt, mutta kaipa sekin voidaan lomaksi laskea vaikkei ehkä Italialaisiin kaupunkeihin olekaan verrattavissa.

    ...ehkä mekin vielä tässä joskus...

    VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!