perjantai 5. heinäkuuta 2013

Sporttii

En ole ennen kirjoittanut tänne urheiluaiheisia postauksia. Täältä pesee.

Olen aina ollut kymmenen vuotta kestäneen kilpauintitaustan takia aktiivinen liikkuja. Lukuun ottamatta uintiuran jälkeen pidettyä parin vuoden lähes totaalista urheiluatukoa. Suosikkilajeja on vuosien varrelle mahtunut ja ne on pääasiassa ollut uimisen lisäksi juoksu, xycling, cross training ja kahvakuula sekä viime talvena alkanut hiihtäminen. Myös Elixian erillaisia ryhmäliikuntatunteja on tullut testattua. Tällä hetkellä tärkeimpinä lajeina on juokseminen ja kahvakuula. Niiden lajien etuna on harrastamisen helppous ja tehokkuus. Lenkkeilyyn ei tarvita kun hyvät juoksukengät ja kahvakuulia löytyy kotoa pari kappaletta. Tehokkaan kahvakuulatreenin voi suorittaa hyvinkin lyhyessä ajassa, joten se sopii mun kiireiseen arkeen kun nenä päähän. Juoksua ja kahvakuulaa voi hyvin suorittaa myös vaikka mökillä, jonne kuulat ja juoksukengät lähtevät tälläkin kertaa mukaan.



Viimeisien viikkojen urheilut ovat painottuneet ulkoliikuntaan

Nyt lajilistalle on päässyt mukaan ihan perinteinen saliharjoittelu. Toissapäivänä nimittäin innostuin testaamaan kovalla (150-170) sykkeellä suoritetun puolen tunnin cross training setin jälkeisessä buustissa uintiaikojen jälkeen pimennossa ollutta salitreeniä. Salilla oli sopivan hiljaista, joten kehtasin tutkailla laitteita aloittelijan epävarmuudella ja vaihdella painoja sopiviksi. Sain aika pian suunniteltua ihan kelpo ohjelman, joka sisälsi viisi eri liikettä kolme kierroksen verran. Ensi kerralla teen jokaista liikettä neljä kierrosta, jotta salitreenistä tulee tehokkaampi. Lihasmassan kasvattamista kammoan, sillä olen vasta iän myötä oppinut arvostamaan leveitä hartioitani. Teininä lihaksien hyväksyminen oli välillä vaikeaa. Sen, miten paljon innostun saliharjoittelusta, näkee sitten ajan myötä.
Tämän vuoden treenit ja top lajit

Tykkään tilastoida urheilujani. Juoksu- ja pyöräilylenkit mittaan SportsTrackerilla ja kaikki urheilut kirjaan HeiaHeia- palveluun. Pidän kirjaa mielenkiinnosta ja itseäni varten sekä motivoinnin kasvattajana. Musta on tosi mielenkiintoista palata vaikka vuoden takaisiin treenitottumuksiin ja tilastoihin.



Tämän vuoden treenit tunteina. Tavoitteeksi (vihreä viiva) olen asettanut 2 h / vko

Älkää huoliko, ei tästä koskaan mitään urheilublogia tule, sillä jos innostun enemmän aiheesta, perustan sille oman bloginsa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!