torstai 5. maaliskuuta 2015

Vähähiilarinen helmikuu - tuloksia

Jes, se on ohi! Helmikuu nimittäin. Meidän vähähiilarinen Alku.fi:n innoittama helmikuummekin meni yllättävän vikkelään ja hyvin tuloksin. Jos pelkästään kiloista puhutaan niin Pankkiiri laihtui 6-7 kiloa ja itseltäni jäi taakse lähes neljä kiloa. Tämä siis neljässä viikossa. Eikä nälkää joutunut näkemään hetkeäkään. Uhrauksia tuli kyllä tehtyä. Ja houkutuksia oli vastassa. Ja kuten aikasemmin mainitsin ei omalla kohdallani ollut tavoitteena kovin suuri painon pudotus vaan hieman kiinteämpi kroppa sekä terveempi ja ennen muuta sokerittomampi elämä.

Onko lähes täysi sokerittomuus ja hilarittomuus sitten helppoa? Monethan sanoo, että sokerista erossa oloon tottuu. Mulla ei ikävä kyllä tässä neljässä viikossa ehtinyt niin käydä. Himoitsen jokaikinen päivä pullaa, suklaata ja varsinkin irtkarkkia. Ja aamuisin tietysti leipää. Tähän varmasti vaikuttaa se tosiasia, että imetän edelleen. Normaalisti en ole lainkaan pulla- tai suklaaihminen. Ja ne sokerihimot iskee tasan samoihin aikoihin, eli ruokailun jälkeen ja iltaisin. Tapasyöppö mikä tapasyöppö. Monet sanoo tähän, että jaksa vielä, se helpottaa kyllä. No joo. Varmasti jossain vaiheessa. Sokeri on yksi pahimmista huumeista. Mutta miksi haluaisin olla täysin ilman sokeria? Sehän tuottaa elämään paljon mielihyvää ja onnea. Haasteena onkin se klisee, että kohtuus kaikessa. Karkkipäivät jne.

Miten sitten jatkossa? Kuten sanotaan nälkä kasvaa syödessä tai meidän tapauksessa syömättömyydessä. Eli koska homma toimii kuitenkin hyvin, eikä elämänlaatumme ole romahtanut ruokavalion takia, aiomme jatkaa samaa linjaa. Hieman hölläten tosin. Nyt viikonloppunakin pidimme kaksi herkkupäivää, jolloin saimme vähän herkutella. Jossain vaiheessa voisi olla hyvä palata siihen perusmalliin pitäen arkisin tiukempaa linjaa ja hölläten viikonloppuihin ja erikoistilaisuuksiin. Urheilun ollessa perusosa elämää pystyy tällä reseptillä pitämään kunnon hyvänä, painon aisoissa ja elämän maukkaana.

Itsetehty sorbetti banaanista ja pakastemansikoista
Currytahnalla maustetut broilerilihapullat
Viikonlopun herkkuhetki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!