perjantai 8. helmikuuta 2013

Ei kohoo ei

Leipominen ei ole kivaa. Lähes poikkeuksetta menetän hermot siinä touhussa. Liian tarkkaa ja sotkuista puuhaa. Jostain syystä eilen kuitenkin oli ihan mukavaa leipoa lasten kanssa. Pari tuntia siihen meni kun iltasella väännettiin mustikkamuffineja ja pellillinen minttusuklaamokkapaloja.Muffinitaikinan tein HS:n ohjeen mukaan. Lisäsin ohjeeseen vielä hieman murskattua minttukrokanttisuklaata. En ole ennen tuota reseptiä testannut, mutta HS:n reseptit ovat osottautuneet lähes poikkeuksetta syömäkelpoisiksi.  Ja sama se, mitä ohjetta käytän, en kuitenkaan saa niitä kohoamaan. En ymmärrä mikä kikka siinä on? Lättänöitä niitä nimittäin tuli tälläkin kertaa, vaikka noudatin täysin ohjeita. Mutta jos valmiiden muffinien maku on edes puolet siitä mitä ton takinan, niin synttärit ei ole pilalla. Maku saa olla mun valttikortti tässä leipomispuuhassa. Ulkonäkö pelastetaan sitten tilanteen mukaan koristeilla tai kermavaahtokuorrutuksella. Juhlissa nähdään!

Tää taikina oli taivaallista
Salainen ase
Uunin jälkeen matalampia kun ennen uunia
Tätä kutsutaan laaduntarkkailuksi


5 kommenttia:

 1. Mä rakastan leipomista ;) mun vinkki on että kaikki pitää olla huoneenlämpöistä. Siis myös kananmunat, voi jne. Ja kananmunat saa äkkiä huoneenlämpöiseksi kun ne laittaa lämpöseen veteen. Voin kanssa pitää vaan ennakoida ja ottaa se tarpeeksi ajoissa. Harvoinhan se makuun vaikuttaa onko kohonnut vai mutta omaan silmään se pistää ;) Ja uunin luukkua ei saa paiston aikana turhia availla.
  Toisaalta lasten kanssa kun leipoo niin ei se lopputulos aina ole niin justiinsa vaan se tekeminen kun kaikilla on kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Arvostan taidokkaita leipureita. Itse oon enemmän kokkailija kun siinä ei tarvitse mennä niin ohjeiden mukaan. :)

   Poista
  2. Mun mielestä leipoessakaan ei tarvitse mennä niin ohjeiden mukaan mutta kuten kokatessakin, ennenkuin voi tehdä niin, niin pitää olla vähän tekemisen mukana tullutta kokemusta mukana että voi mennä miten haluaa ja käyttää ohjeita vaan suuntaa antavana :)

   Poista
  3. Juurikin näin! Onneksi meitä on moneksi. :)

   Poista
 2. Huoneenlämpöisyys toimii :) Itsekään en useinkaan seuraa reseptejä, päässä on joku ohjeen pohja ja sit vaan sovellan :)

  VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!