keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Potretti viikossa- projekti 1/44 "Irvistys"

Törmäsin hauskaa blogiprojektiin, johon päätin tarttua. Ideana on ottaa vuoden jokaisena viikkona lapsista/lapsesta/perheestä potretti. Koska nyt eletään jo pian maaliskuuta, ei projektini nimi ole 52 vaan 44. Se tulee nopeasti laskettuna vuoden jäljellä olevistä viikoista.

En todellakaan ole hyvä kuvaaja, en koskaan ole avannut edes kameran ohjekirjaa. Tarkoituksena ja kova halu olisi siinä touhussa kehittyä ja vähintään lukea meillä kotona lojuva digitaalisen kuvaamisen kirja. Joskus joku kurssikin olisi ihana.  Oppia lisää valoitusajoista ja löytää oikeita kuvakulmia. Olen toki kehittynyt kuvaamisessa, jos verrataan aikaan kun nelisen vuotta sitten järkkärin hommasimme. Tämä kehitys on tapahtunut kokeilemalla ja virheiden kautta. Omaksi ja perheen iloksihan mä lähtökohtaisesti kuvailen. Tietokone pursuaa muistoja ja lipasto täyttyy matka-albumeista.

Tämän mun projektin kuvien laatu voi vaihdella suurestikin. Joskus hieman väärään kohtaan kohdistettu tai tärähtänyt tilannekuva voittaa valaistukseltaan ja kuvakulmaltaan täydellisen otoksen. Voisi olla hauskaa, jos kuvat olisivat viikottain eri teemoilta. Kuvia voi olla joko vaan yksi, jossa yksi perheenjäsen tai usea saman teeman piiristä. Katsotaan, onko liian vaikea toteuttaa. Kurkatkaas täältä ammattimaisen hienoja kuvia, huh. Noista ei voi kun inspiroitua.

Projektin ekalle viikolle teemana on Irvistys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!