torstai 21. marraskuuta 2013

Kiinteistö Veera väistyy (hieman)

Päätettiin ottaa välittäjä avuksi asuntomme myyntiin. Myymme kuitenkin itsekin samalla, mikä on mulle ainakin ennenkuulumaton yhdistelmä. Kuulemma kuitenkin yleistymässä Suomessa itsemyynnin kasvaessa. Me myymme Oikotiellä ja pidämme (jos jaksamme) omat näyttömme ja välittäjä myy muissa kanavissa pitäen omat näyttönsä. Välittäjä saa myyntipalkkion vain, jos tuo meille parhaan tarjouksen, jonka hyväksymme. Kaikilla osapuolilla sama päämäärä - myydä asunto mahdollisimman hyvällä hinnalla.

Meillä kävi kotona eilen ammattikuvaaja, joka oli kuulemma sama kuin mitä Kiinteistö Kaisa käyttää. Oli ihan mielettömän mielenkiintoista nähdä ammatikseen koteja kuvaava henkilö työssään. Muutenkin hän oli todella mukava tyyppi. Samoin toki välittäjämme kanssa, erittäin puhelias ja toimelias kaveri. Sai kohteen myyntiin kolme päivää ensitapaamisen jälkeen!

Olin kuvitellut siivonneeni asunnon vimpan päälle, mutta tavaroiden siirtelyä ja lähinnä niiden poistamista kuvista tuli tehtyä jonkin verran. Lähinnä keittiöstä lähti tavaraa viinipulloista ja maljakoista kodinkoneisiin ja koriste-esineisiin. En ottanut nokkiini, kuvista tuli todella hienoja. Jätin osan kotona tehdyistä muutoksista voimaan välittäjän näyttöjä ajatellen. Välittäjän ensinäyttö on tulevana sunnuntaina. Nyt mitataan onko kiinteistövälittäjän ammattotaidolla merkitystä vai voittaako itsemyyjät. Toisaalta meille on aika sama, kunhan tarjouksia (ja hyviä sellaisia) alkaa valua. Ainakin saadaan mielettömän upeat kuvat muistoksi asunnostamme.


2 kommenttia:

  1. Tuohan on loistava diili! Meillekin on välittäjät soitelleet ahkerasti ja moni lupaa että heillä on ostaja valmiina. Se pistää miettimään että miten niin....pitkään itse asuntoa etsineenä tiedän että jokainen joka etsii uutta kotia, hakee tuolta netistä ja katsoo mitä on tarjolla. Tuskin kukaan jää odottamaan että välittäjä hakee uuden asunnon heidän puolestaan. No joskus ehkä joku välittäjä voi tarjota näyttöä ennakkoon ennen kuin asuntoa ilmoitetaan julkisesti mutta sitten kun asunto on jo myynnissä niin en jaksa uskoa tuohon. Toisaalta niillä on keinoja mainostaa ja saada näkyvyyttä lehdissä yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se taitaa olla vaan myyntipuhetta, että varmasti ostaja olisi jo tarjolla. Ainakin niin toi meidänkin välittäjä (jota voin muuten tarvittessa suositella) sanoi. Ettei ole varmoja ostajia ennen kuin on nähnyt asunnon. Välittäjän etuna on myös lisänäkyvyyden ja suhteiden lisäksi se, että joillekin ostajille ammattilainen toimii turvana, että uskaltaa asunnon ostaa.

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!