maanantai 3. marraskuuta 2014

Thaipossua

Kuten olen maininnut olemme tammikuussa matkaamassa Thaimaaseen. Maa on meidän perheelle aivan uusi tuttavuus niin kulttuuriltaan kuin lomakoteena. Thaimaan makuelämykset ovat harvojen ravintolakäyntien varassa ja lapsille lähes tuntemattomia. Näin ollen on hyvä hieman totutella Thaimaan makumaailmaan, jotta meidän yleensä kaikkiruokaiset pojat löytäisivät lomalla mieluisia ruokia. 

Muutama viikko sitten tehtiin Thaikalaa, nyt oli possun vuoro. Valmistimme sunnuntaina Hapanimelä possua. Wokkiruoka oli muuten erittäin hyvää, mutta chilin johdosta Robin ei tykännyt annoksestaan. Ensi kerralla valmistammekin tämän possun ilman chiliä, sillä tulisuus ei muutenkaan ole tyypillistä hapanimelissä kastikkeissa. Itsekään en ole liian chilin käytön ystävä. Tuorekurkun käyttäminen wokkiruoassa oli hauska uusi kokemus. 

Seuraavan ohjeen mukaan valmistimme Thaipossua: 

Öljyä
1 chili
1 iso valkosipulinkynsi
Puolikas paketti pekonia
n.600 g possunfileetä
mustapippuria
kalakastiketta
2 tl sokeria
puolikkaan limen mehu
vaaleaa riisiviinietikkaa
1 tuore kurkku
1 iso sipuli
2 isoa tomaattia
1 purkki ananasta
1 dl kanalientä
korianteria

1. Pilko valkosipuli, pekoni ja chili pieneksi ja paista öljyssä. 
2. Pilko possu ohuiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. 
3. Mausta ja annan paistua pannulla.
4. Suikaloi sipuli, tomaatti ja kurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. 
5. Lisää ananas ja kanaliemi.
6. Koristele korianterilla ja tarjoile nuudelien tai riisin kera. Juomaksi sopii esim. aasialainen kevyt ja helppo olut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!