maanantai 15. huhtikuuta 2013

Etelässä

32 on uusi 24! Näihin lukuihin pääsin eilen. Vietimme synttäriviikonloppua muun muassa Tallinnan päiväristeilyllä, jonne suuntasimme lauantaina. Olimme matkassa "uudella" Eckerö Linen Finlandia- laivalla. Laivamatka on edeltäjiinsä verrattuna lyhentynyt, mutta se vaikutti olevan bootin ainoa etu muihin verrattuna. Se ei nimittäin ollut todellakaan lapsiystävällisimmästä päästä. Laivassa oli vain yksi hyvin pieni leikkinurkkaus. Robinille sellainen vielä riitti, mutta Batmanin ainoita iloja oli pieni kiipeilyseinä ja muutama uusi tuttavuus, jonka kanssa nahistella.

 
Ikäväksemme lauantaille osui kovinkin kostea ja sumuinen päivä, mutta onneksi sade ajoittui menomatkalle, emmekä Tallinnaan saavuttua joutuneet avaamaan sateenvarjoja kertaakaan. Köpöttelimme vanhassa kaupungissa, piipahtaen muutamiin käsityöliikkeisiin sekä nauttien välillä virvokkeita.

 

Söimme kaupungin lemppari ravintolassamme Ribessä, josta saa fine dining- henkistä ruokaa ketjuravintolan hinnoin. Miljöö ravintolassa on myös erittäin viihtyisä ja siisti. Emme joutuneet pettymään tälläkään kertaa.  Söin taivaallista kanttarellikeittoa sekä pääruokana ruijanpallasta, kampasimpukkamoussea kera rapean katkaravun. Pankkiiri nautti myös ankanfileestään.

 

Kaikkiaan noi päiväristeilyt ovat ihan virkistäviä, mutta rankkojakin. Paluumatkalla saimme taas kerran todeta, ettei meidän pojat ole rauhallisemmasta päästä. Tämän pystyi mm. päätelemään ihmisten (ei lapsiystävällisimpien sellaisten) ilmeistä kun veljekset veti kahvilaravintolassa rundia ja kaatoi vuorotellen toisiaan. Myöskään Batmanin uusimman innovaation "Äiti, mulla on paskat housussa!" huutelu ei saanut kun muutaman seurueen naureskelemaan. Ei sillä mitään housuissa ollut, kunhan oli oppinut uuden "hauskan" sanan. Saimme ostoksista muutaman lahjakortin, joten eiköhän me kesällä seuraavan kerran taas suunnata etelään aiheuttamaan lisää paheksuntaa.

Synttärilahjoja ja Tallinnan tuliaisia (keittiöpyyhkeet)

2 kommenttia:

 1. Mmm... vehnäolutta, vai onko? Jos on, tuota samaa tulee itsekin aina nautiskeltua kun työasioissa joudun tuolla Liettuassa ravaamaan.

  Mitä tulee eteläisessä naapurissamme vierailuihin, niin yleensä oma jälkikasvu on niin ylikierroksilla takaisintulomatkalla, että myös itsellä on kanssamatkustajien kanssa samanlainen kriittinen ilme päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Venhäolutta. Hyvää. :P

   Kanssamatkustajien kriittisien ilmeiden syynä voi myös olla se kun Vana Tallinna snapsi kaatui mun ja sylissä istuneen taaperin päälle. Vain toisella oli vaihtohousut mukana.

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!