tiistai 9. huhtikuuta 2013

Leikitkö mun kaa?

"Äiti, ollaan piilosta!" "Isä, pelataanko palloa?" Nämä kaksi kuuluvat tämän hetken Batmanin hittileikkeihin. Myös hippa, "arvaa mitä eläintä ajattelen?" ja lautapelit ovat kärkikahinoissa. Osa lasten leikeistä, joihin he haluavat aikuisen mukaan on aika pitkästyttäviä. En kestä lautapelejä, joissa edetään silkalla tuurilla noppaa heitellen. Osa leikeistä taas saa mun lapsellisen puolen heräämään ja adrenaliineissa pidätän hengistystä mielestäni loistavassa piilopaikassa.

Meillä on Pankkiirin kanssa aika selvät reviirit näissä. Batmankin tietää, ettei äiti tykkää Afrikan tähdestä tai Kimblestä, mutta äitiä voi pyytää arvuuttelemaan eläimiä, piilosille tai vaikka muistipelin pariin. Palloleikit taas mahtuvat molempien mukavuusalueelle. Myös hirviöitä leikitään molemmat mielellään. Sairasta? Ei vaan hauskaa.

Nämä vähän taaperoa vanhemman lapsen leikit alkaa olla jo mielekkäitä verrattuna hiekan mättämiseen ämpäriin tai autoilla huristeluun ympäri parketteja. Robin ei koskaan vaadi meiltä osallistumista omiin leikkeihinsä, kuten Batman teki. Syynä tähän varmasti isoveljen tuoma leikkiseura. Toisaalta välillä voisi tehdä hyvää istua keskittyneesti kasaamaan duplo-tornia taaperon kanssa. Vaikka se ei sitä vaatisikaan. Se on vaan liian helppo jättää tekemättä kun on mahdollista keskittyä omiin aina niin "tärkeisiin" toimiinsa. Robinille tulee kyllä luettua kirjoja, se on arvokasta yhdessäoloaikaa.

Onko teillä lemppari tai inhokki leikkejä?


4 kommenttia:

 1. Meillä on suosikkeja (sisällä) pikkuautot, brio junarata ja Duplot. Ihaninta ikinä on käydä mummon luona kylässä kun siellä on avaruuslegoja (Star wars legoja 6+ vuotiaille). Kotiinkin Legoja tulee heti kun ny reilu 1v. pikkuneiti tajuaa että kaikkea ei tarvitse syödä. Pojalla myös pallopelit mielessä mutta sisällä kun ei palloa saa pelata niin sähly, golf ja futis saa odottaa kesään. Toukokuussa alkaakin pojan kouliminen tulevaisuuden litmaseksi päästessään HJK:hon pelaamaan futista :)

  Neitokainenkin on isoveljen oppien mukaan jo ruvennut työntämään pikkuautoa pitkin lattiaa.. ja molemmat leikkii mielellään keittiössä. Neiti kolistelee astioita ja availee kaappeja ja järjestelee roinaa. Poika taas vääntää muovailuvahasta pipareita jotka laittaa uunipellillä uuniin.

  Vaimo kävi tuossa viikonloppuna vaihtamassa pinkin Hello-kitty keittiön Ikean hieman paremmin sisustaan sopivaksi ;)

  http://lihavasika.com/2013/04/tulevat-pikku-kokkiseni-pt-2/


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ilmeisesti aika omitoimisia leikkejä vielä? Ettei tarvitse liikoja vanhempien osallistua ja keksiä leikkejä? ;)

   Ne Ikean pehmeät pallot on hyviä, JOS haluaa sisällä pelailla. Meillä molemmilla pojilla omat eikä toistaiseksi ole mitään hajonnut. :D

   Poista
  2. Meillä on kyllä erinäisiä pehmeitä palloja, mutta toi poika osaa potkia jo niin lujaa että tulee kyllä kukkaruukut, lamput ja muu irtaimisto alas. Ostettiin sille muovinen putteri ja ontto golfpallo että pääsis sisällä vähän pelailee... harmittavasti käyttää mailaa sählymailana ja lämii pitkin seiniä. Ulkona siis vaan palloilut. :)

   Poju vaatii huomiota jonkun verran junaradan tai legojen rakenteluun yms. Pitää toki vieressä istua ja ihastella kun värittelee värikirjaa ja näinpoispäin. Tyttö leikkii aika hyvin vielä itsekseen (silloin kun ei huuda ja halua syliin).

   Poista
 2. Mun suosikkeja on nukenhoito, kauppa ja kahvila etenkin jos saan olla asiakas, vaikka meidän kahvilassa asiakas on yleensä väärässä. Muistipelin voisikin ottaa uudelleen esille jemmakaapista, siitä tykkään. Majanteko on kanssa mukavaa, jos on muuten siistiä kotona, eli harvoin.

  VastaaPoista

Komenttisi on iloni, kiitos!