maanantai 29. joulukuuta 2014

Meidän joulu

Onpas ollut kiireinen joululoma kun en ole blogiakaan ehtinyt päivittää. Pahoittelut siis, että vasta nyt tulee jouluaiheista postausta. Meidän joulumme oli oikein lämminhenkinen, rauhallinen ja herkullinen. Parasta meidän joulussa oli: 

1. Yhdessä olo ja jännittävän odottava, mutta rauhallinen tunnelma
Lapset olivat jouluaaton yllättävän hyväkäytöksisiä vaikka täpinää ja jännitystä oli ollut koko joulukuun ajan. Aattona riitely ja kinastelu olivat minimissään ja vaikka ruokailun ja joulupukin välissä oli parisen tuntia odottelua, maltti riitti h-hetkeen saakka. Joulupäivänä ilmeni jo pientä juhlaväsymystä, mutta sekin sujui paremmin kuin olisi voinut odottaa. Tehotyttö oli aivan loistava juhladaami, sekä päivisin, että öisin. 2. Herkulliset pöydän antimet
Kliseisesti joulussa yksi paras asia on tietysti jouluruoka. Varsinkin alkupalana tarjottavat kala- ja mätiherkut vievät kielen mennessään. Meillä oli onnena päästä niin aattona kuin joulupäivänäkin valmiisiin herkkupöytiin. 

Lapset eivät ehkä ole jouluruokien ylimpiä ystäviä eikä joulun jännitys ainakaan lisää ruokahalua. Jouluruokia piti kuitenkin maistaa, mutta muuten emme pyhinä ottaneet suurempia paineita lasten syömisistä. Karkit ja suklaat kuitenkin yllättäen maistuivat kaikille. 


3. Joulupukki
Meidän pojat uskovat vielä joulupukkiin. Ja hyvä niin sillä onhan se kaikki tonttu- ja pukkihomma hauskaa. Ollaan toki sanottu, että pukilla on myös apulaisia, eikä kaikki ostarien ja laivojen pukit ole oikeita. Mutta se yksi oikea tulee aattona tuomaan lahjoja. 

Pukki ehti meillekin, mun vanhempien kotiin Espooseen. Mukavan kohtaamisen lisäksi pukki oli taas aivan liian antelias. Kiitos siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!