torstai 8. elokuuta 2013

Hienoa juhlaa pukkaa

Saimme kutsun ystävän väitöskaronkkaan, joka on syyskuussa. En ole koskaan ollut vastaavassa juhlatilaisuudessa. Pukukoodina on "juhlapuku", eli kokopitkä juhlaleninki, jossa on yleensä melko avonainen yläosa ja joka tavallisesti jättää käsivarret paljaiksi (Vikipedia). Akateemisen promootion lisäksi juhlapukua pidetään muun muassa isenäisyyspäivän juhlassa. Miesten tulee pukeutua frakkiin.

Mulla ei ole koskaan ollut kokopitkää juhlapukua, koska sellaiseen ei yksinkertaisesti ole koskaan ollut tarvetta. Nyt on siis korkea aika hankkia kaappiin iltapuku.

Katsoin Nellyn*  kokopitkät mustat mekot läpi ja tarjontaa riitti! Valitsin suosikit, joista jokainen maksaa alle sata euroa.

Väri mekossa tulee hyvin todennäköisesti olemaan monikäyttöinen ja klassinen musta. Mekon malli onkin sitten vaikeampi päätös. Eniten olen tottunut käyttämään tuubi- tai halterneckmallisia, mutta klassinen kotelomekkoyläosakin (kuvista vasemman puoleisin*) on todella kaunis. Kuvasarjan toinen*olisi varmaan mulle kaikista omimman tuntuinen, mutta ehkä jopa vähän tylsä? Mun suosikki noista mekoista kuvien perusteella on ehkä toi kolmas* vasemmalta sen kauniin etumuskirjailun (hehe, mikä sana) ja selästä kauniin leikkauksen takia. Se, miltä se mun päällä näyttää on sitten ihan eri asia. Oikean puoleisimmassa* mekossa on musta kaunis leikkaus edessä ja juhlavat yksityiskohdat olkapäissä, mutta selästä se ei ole välttämättä imarteleva. Pitää valita noista muutama, tilata ja sovittaa ne ja palauttaa tarpeettomat. 

Mikä teistä olisi paras valinta? 


(Postaus sis. yhteistyölinkkejä, jotka on merkitty *merkillä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Komenttisi on iloni, kiitos!