perjantai 16. elokuuta 2013

Toka paras

Kesäkaudessa on yksi huono puoli. Silloin kaupoissa ei ole tarjolla tulppaaneja. Ruusut eivät ole oikein mun juttu. Mutta tulppaanien korvikkeena toimii mainiosti kaunis kukkiva orkidea. Aina Ikeassa käydessä lähtee mukaan ainakin yksi orkidea, sillä ne ovat siellä tosi edullisia. Tällä kertaa kukka on kuitenkin City Marketista, josta kaksilatvainen valkoinen kaunotar lähti kotiimme.

Mä en ole koskaan hyvästä (?) yrityksestä huolimatta saanut orkideaa kukkimaan uudestaan. Tosin malttini kukattoman varren katselemiseen on loppunut varmasti joka kerta kesken. Mielummin ostan niitä leikkokukkien tapaan ja heitän roskiin kukkien tippumisen jälkeen.

Perussäännöt, jotka olen orkidean hoidossa kuullut on seuraavat. Kukka tulisi säilyttää läpinäkyvässä ruukussa ja se tulee kylvettää haaleassa vedessä noin kerran viikossa. Juuret eivät saisi koskaan tummua vaan niiden tulisi pysyä vihreinä. Kukkaa ei saisi pitää suorassa auringon valossa.

Onko teillä vinkkejä orkidean hoidosta, kuinka sen saisi kestämään pidempään?


4 kommenttia:

 1. Vinkkejä, ei.. mutta jostain syystä Orkideat viihtyy meillä viikkotolkulla. Yleensä kaikki rehut kuolee (tai lapset vetää ruukut lattialle). Luulen että orkideat selviää pitkiäkin aikoja ilman kastelua.... koska meidän kodin hyvä haltijatar ei muista koskaan kastella kukkia, enkä usko että hän niitä muistaa kylvettää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvettäminen kuulostaa kyllä hienolle. :) Tässä tapauksessa se on alakautta kastelemista, mikä on ymmärtääkseni kukalle suotavaa. Yleensä noi kestää meillä kukkivina jopa kuukausia, riippuen laadusta. Kukkakaupasta saisi varmasti laadukkaimmat.

   Poista
 2. En tiedä oliko kyseessä tuuri vai mikä mutta äitini plantagenista ostettu orkidea kukki vuoden putkeen! Ja hoito oli olematonta. Vedenkin kaatoi suoraan juurien päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, aika mielettömän hyvä laatuinen yksilö! Varmasti eroa mistä ostaa, itse kun ostelen juuri Ikeasta tai Cittarista alle kympillä, niin max. kuukauden varmaan kestää. :) Ensi kerralla panostan laatuun. ;)

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!