torstai 18. huhtikuuta 2013

Rottakeitto

Joka tuutista pursuava reality herättää erillaisia tunteita. Yleensä lähinnä myötähäpeää tai paremmuuden tunnetta, mutta joskus myös huonoa omaatuntoa ja itsepohdintaa. Nämä jälkimmäiset tunteet puski läpi kun katsoin tällä viikolla alkanutta Kaappaus keittiössä- sarjaa. Aloin seuraamaan sitä puolivahingossa ja yllätyin positiivisesti. Sarjassa annetaan ihan hyviä vinkkejä ja ruokaneuvoja perheiden arkeen.

Tiedän, että meidän perheessä syödään vähintäänkin kohtuullisen monipuolisesti ja terveellisesti. Arkisin ei herkutella turhia ja joka annoksessa näkyy vähintään pari palaa kurkkua ja tomaattia. Yritämme myös vaihdella eri proteiinien ja hiilarien suhteen, vaikka pasta ja jauheliha vievätkin aikalailla voiton. Kuitenkin pöydässämme näkyy usein puolivalmisteet. Nekin kun lasketaan eineksiksi. Sen takia omatuntoani alkoi ohjelmaa seuratessa kolkuttaa. Vaikka valmislihapullia, -hampurilaisia tai -pizzoja ei harrasteta, niin esim. valmistomaattikastikkeet sekä erillaiset täytetyt pastatyynyt kuuluvat lasten lemppareihin.

Myös tuoreita vihanneksia voisi käyttää enemmän. Usein lämpimän ruoan tehtyä huomaa, ettei kaapista löydy kuin babyporkkanoita ja kurkkua, joten nakkaa ne lautasen reunalle. Parempi sekin kun ei mitään.

Motivoiduin ohjelmasta niin, että suuntasin seuraavana päivänä kauppaan ja ostoskori täyttyi kasviksista. Kotona yllätin pojat Ratatouille- keitolla. Pankkiiri oli ainakin yllättynyt tuoksusta ja kysyi: "Miten osasit tehdä sen?". Ilmeisesti maukas kasviruoka yllätti kyltymättömän lihansyöjän. Vastasin: "Ööööö....nettireseptin mukaan". Tosin googlasin ensin tätä ranskalaista kasvisherkkua hakusanalla "rottatouille". Mainostamalla ruokaa Batmanille sillä, omiin lempparielokuviin kuuluvalla elokuvan nimellä maistui se lapsillekin. Huomenna sitten taas purkkihernekeittoa.

Tässä ohje lyhykäisyydessään:

munakoiso
kesäkurpitsa
paprika
iso sipuli
pari valkosipulinkynttä
5 tomaattia
ruokaöljyä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl sokeria

Paista kasvikset kevyesti pannulla öljyssä aloittaen munakoisosta ja kesäkurpitsasta. Lisää viimeiseksi pilkotut tomaatit ja mausta. Anna hautua kannen alla n.30 min. Tarjoile leivän kanssa.


7 kommenttia:

  1. Hernarikin on muuten ihan parasta itse tehtynä ja ennenkaikkea ihan supernopea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reseptiä, kiitos :)

      Poista
    2. Me ollaan tehty aika pitkälti tällä pohjalla http://laurantahti.blogspot.fi/2013/02/hernesosekeitto.html
      mutta ollaan korvattu tuorejuusto laittamalla tilalle yksi mozzarellapallo.

      Poista
    3. Kiitos, koitan pikimmiten! :P Kuulostaa herkulliselle.

      Poista
    4. Itsekin joskus tehnyt "tuorehernekeittoa" vastaavan reseptin kanssa.
      Tuoreita (tai pakaste) herneitä, tuoretta minttua, kasvislientä ja mozzarellaa.

      Pikkuhiljaa sopii sesonkiinkin, kevääseen. Talvella ainakin omasta mielestä se kuivaherneistä tehty hernari on ajankohtaisempaa :)

      Poista
  2. Rataouille kuuluu myös omiin lemppareihin.
    Teen "usein" Ratatouillea vähän samaan reseptiin perustuen, tosin keitän sen kansi auki että nesteet haihtuu ja tarjoilen esim. pastan kastikkeena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me syötiin se keittona, joten nestettä ei ollut liikaa, mutta toi on hyvä vinkki esim. jos käyttää lisukkeena!

      Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!