perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kirppistuloksia

Meillä on ollut nyt viikon ajan pöytä itsepalvelukirppis DOM:sta Töölössä. Tässä postauksessa kerron hieman taustaa. Jatkettiin myyntiaikaa vielä muutamalla lisäpäivällä, sillä myytävää riittää edelleen. Puolensa tässäkin touhussa, mutta kaiken kaikkiaan perinteinen itse myymällä päivän ajan on enemmän mun juttu. Mutta ei tämäkään huono tapa ole, varsinkin jos löytää sopivan myyntipaikan.

Tässä muutama ensimmäisellä kerralla opittu asiaa liittyen itsepalvelukirpparilla myymiseen:

1) Valitse tuttujen kertomien suosituksien perusteella hyvä ja tuotteillesi sopivin myyntipaikka mahdollisimman läheltä kotiasi. Lasten tavaroille on esim. erikseen itsepalvelukirppikset, kuten Vekarakirppis Kumpulassa.

2) Tee kirppisprojekti sopivalla ajankohdalla kun sinulla ei muuten ole liikaa kiireitä elämässä. Loma olisi hyvä vaihtoehto tähän.

3) Kerää myytävät tavarat hyvissä ajoin ja varaa tähän aikaa useita päiviä. Pese ja silitä tuotteet.

4) Älä ylihinnoittele. Kirppis on kirppis ja ostajat odottavat edullisia hintoja. Perus vaatteista 1-10 euroa (-90% ovh:sta) ja uusista tuotteista, joissa lappu vielä tallella max. 30% hintalapun hinnasta. Arvoesineistä ja antiikki astioista jne. kannattaa selvittää kannattavat myyntihinnat etukäteen, ettei myy liian halvalla. 

5) Varaa hinnoitteluun ja hintalappujen kiinnittämiseen runsaasti aikaa, hermoja ja mieluiten lapsivapaa työskentelyalue. Välineiksi hyvää, läpinäkyvää mahdollisimman leveää teippiä. Kiinnitä hintalaput huolella, sillä tuotteita, joissa lapua ei ole ei myydä.

6) Älä vie liian paljon tavaraa kerralla myyntipaikalle. Käy säännöllisesti siistimässä paikka ja lisäämässä tarvittaessa tuotteita. Huomaat pian minkä tyyppinen tavara menee kaupaksi ja millä hinnalla. Ajattele myyntipaikkaasi näyteikkunana - pidä se siistinä ja houkuttelevana, parhaimmat tuotteet päällimmäisinä.

Tässä vielä itsepalvelukirppiksen edut ja haittapuolet:

+ Ei tarvitse itse myydä
+ Saa aina kun haluaa käydä kysymässä/soittaa paljon on myynyt ja hakemassa tuotot käteisellä. Saa mukaansa hinnoittelulaput, joista näkee mitä on myynyt.
+ Paljon ostajia - itsepalvelukirppikset ovat trendikkäitä

- Hinnoittelussa ja tavaroiden yhteen kokoamisessa iso homma
- Paikalla tulee ravata aika usein, jotta myyntipiste pysyy siistinä
- DOM ei ollut kovin suositeltava myyntipaikka. Epäsiistin oloinen, ahdas ja ilmastoimaton ilmapiiri ei musta ollut houkuttava ostamiselle.


Ja sitten meidän omiin tuloksiin. Huom. myyntipäiviä jäljellä vielä kolme, joten lopulliset tulokset ovat varmasti paremmat.

Meillä parhaiten kaupaksi on mennyt sisutustavarat (sisustustyynyt, taulut, pöytäliinat, verhot), DVD:t, kattilat ja elektroniikka. Yllättävätkin tavarat voivat mennä kun kuumille kiville Sellaisia meillä on mennyt esim. käytetyt, vanhat hajuvedet ja vauvojen rasvat. Aikuisten vaatteet menee yllättävän huonosti kaupaksi, vaikka mielestäni meillä on ollut myynnissä siistiä tavaraa. Lasten vaatetta möin tällä kertaa vain vähän ja ne meni vaihtelevalla menestyksellä.

Myyntiä olemme nyt viikossa tehneet noin 100 eurolla. Tuotteita on mennyt kaupaksi 59 kpl. Voittoa tämä tekee reilun 50 euroa, kun vähennetään paikan vuokra ja omistajien 3% myyntiprovisio. Summa ei todellakaan päätä huimaa, mutta pääasia on saada kaappeihin lisää tilaa. Jos menen vielä itsepalvelukirppikselle myymään, on se seuraavaksi lastentavaroita suosiva paikka.


5 kommenttia:

 1. Lol ät vanhat hajuvedet, ne listataan aina esim paskoissa kirpparilöydöissä. Niin ne vaan neäemmä sit menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh pitäisiköhän laittaa meidän rouva myymään mun vanhat hajut mitä on kaappi pullollaan. Puolikkaita miesten merkkihajuja aikojen saatosta. :)

   Poista
  2. Joo :D Nää oli jotain ikivanhoja, joita oon saanut aikoinaan anopilta ja jäänyt itselläni käyttämättä. Parempi myydä parilla eurolla kun heittää kaatopaikalle. :) Mutta todella WTF osastoa, itse on koskisi tuntemattoman vastaaviin intiimituotteiksi luokiteltaviin tuotteisiin tikullakaan.

   Poista
 2. Myymisestä en tiedä. Vaimo tietää. Vaimokkeen harrastus. Se käy kirppiksiä läpi ja myy kamaa facebookissa (jotain ryhmiä, en ymmärrä näistä mitään).

  Ostaa esim. kirpparilta jollain 5€ jonkun paidan ja myy sen 20€ facebookissa. Se käy useasti kirppareilla hakee löytöjä. JOS joku pyytää realistista hintaa, niin se se kiertää koko kirppiksen kaukaa.

  Näyttää vaan siltä että tosi moni haluaa vaan kamoista eroon, hinnalla ei niin väliä. Jotain merkkituotteita joista mä en tiedä mitään.. Polarn o pyree, me et I yms yms.. sit se myy niit jollain 200-500% katteella. :)

  Teidän ois pitäny laittaa mun vaimo myymään noi 10% komissiolla niin oisitte saanu huomattavasti enemmän pätäkkää käteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ollut myynnissä juurikaan merkkituoteita. Ne on kaikki lainassa / varastossa ja tarkoitus myydä sitten joskus ajatuksella. :) Nyt oli vaan kaappien täytettä, jota ollaan yleensä viety suoraan UFF:n laatikkoon. Mutta vaimos on taitava kyllä! :)

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!