sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pikareissu etelään

Oltiin eilen extempore- reissulla eletänaapurissamme Tallinnassa. Meillä oli Tallink Siljan clubijäsenyydestä pisteitä ja saatiin niiden ansiosta varattua reissu muutamalla kympillä. Tarkoituksena oli tehdä pikainen visiitti syömässä vanhassa kaupungissa ja ostaa laivalta lomajuomisia. Mentiin eri laivoilla meno- ja tulomatkat ja laivoissa oli kyllä suuria laatueroja. Tallinaan päin mentiin MS Superstarilla ja takaisin MS Starilla. Jälkimmäinen oli merkittävästi parempi laiva. Mennessä buffetin aamupala oli luokattoman huonolaatuista ja leikkipaikka lähes vitsi. Parempi se kuitenkin oli kun uudessa Ekerölinen bootissa, jolla muutama kuukausi sitten seilasimme Tallinnaan.
Jotain taitaa vähän jännittää
Mehua ja suklaarusinoita
MS Superstarin täpötäysi leikkipaikka
Oltiin maissa vain kolme tuntia. Ehdin kuitenkin kipaista Bershkassa tuottoisalla täsmäiskulla. Saldona jakku, sandaalit ja pari toppia. Kaikki yht. 60 eurolla. Mä <3 alennusmyynnit. Vältyttiin myös maissa kovasti ennustetulta sateelta. Ihan kiva kesäilma kaupunkireissulle.
Pirteä jakku ja mustat sandaalit oli 16 euroa/ kpl
Sandaalien yksityiskohtia

Laivalta löytyi kelloon sopiva rannekoru
Oltiin jo etukäteen päättäneet ruokapaikan Tallinnassa. Se oli tällä kertaa italiainen La Bottega Venekadulla, meidän vakkaria, Ribeä vastapäätä. Kiitettävän hyvää ruokaa, mutta sietämättömän hidas palvelu. Tunnin pääruoan odottamisen jälkeen, piti Pankkiirin käydä sanomassa, että kohta ei ehditä syödä koko pääruokaa kun pitää lähteä takaisin laivaan. Lasten kanssa ton luokan odottelu on tunnetusti aina herkkua. Onneksi ruoka oli taivaallista ja tarjoilija varsin ystävällinen. Ja koska ehdimme laivaan juoksematta, jäi paikasta hyvä maku suuhun. Päätimme antaa sille vielä mahdollisuuden joskus kun ollaan Tallinnassa ilman lapsia.


Odottelua riitti
Tunnelmasta toiseen
Perheen yhteisiä antipasteja
Mä söin parsa-gongonzolarisottoa, lapset lasagnea. Pankkiirin villisian entrecotesta ei tullut otettua kuvaa

Paluumatka meni hujauksessa. Ehdittiin syödä jädet kannella, käydä kaupat läpi ja loppuaikan Robin oli menomatkaa huomattavasti paremmassa pallomeressä. Batman viihtyi pelihuoneessa. Kotona oltiin jo hyvissä ajoin seitsemän jälkeen.

"Look mom, no hands!"

2 kommenttia:

 1. Teikäläisten jälkikasvu ei myöskään vissiin ole kovin nirsoja ruoan suhteen? :)

  Muutamalla tutulla kun on muksuja jotka ei suostu syömään kun jotain tiettyä ja tuttua, eikä mitään muuta ikinä missään. Olisi haastavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan oltu siinä onnekkaita, että nämä kaksi ovat aina olleet kaikkiruokaisia ja hyvän ruokahalun omaavia. Erona se, että Batman ei välitä niin makeista, mutta Robin on ihan hulluna kaikkeen, missä on sokeria. :P

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!