torstai 27. kesäkuuta 2013

Viimeisenkin vapaa-ajan varastajat

Tiedättekö sen tunteen kun päivän kohokohtiin kuuluu sillä hetkellä herkullisemman sarjan seuraavan jakson näkeminen? Kutkuttava tunne siitä kuinka pian selviää miten edellisen jakson ärsyttävän kesken jäänyt tarina jatkuu.

Näin Netflixin kulta-aikana ja televisiotarjonnan entisestään romahtaneena on näiden suosikki sarjojen seuraaminen liianki helppoa viihdettä. Ja kun ne voi katsoa mainoskatkoitta ja vaikka koko tuotantokauden yhteen putkeen. Ainoastaan yöunet ja sosiaalinen elämä voi kärsiä, mutta eihän niitä näin pienten lasten vanhempana muutenkaan liiaksi ole.

Meillä on Netflixin ja C Moren (ex Canal+) kanavapakettien lisäksi HBO:n oma ohjelmapalvelu. Siellä on kaikki ehkä maailman laadukkaimman tuotantoyhtiön sarjat ja elokuvat. 

Koska tarjolla olevien sarjojen määrä on naurettavan suuri, tulee edellisen seurattavan sarjan loppuessa vastaan valinnan vaikeus. Mitä seuraavaksi? Tässä ongelmassa itse luotan parhaiten tuttujen kertomiin kokemuksiin ja suosituksiin. Ja niiden kautta olenkin löytänyt kaksi kolmesta mun tän hetkisistä toisistaan hyvin erillaisista suosikeista.

Mun tän hetkinen kaikkien aikojen TOP 3 sarjaa:

1. Breaking Bad
Erittäin mustan huumorin sävyttämä, raaka ja toiminnallinen draamasarja. Sarja on ajoittain ahdistava, mutta äärimmäisen koukuttava. Tuttavien suosittelema sarja, jonka katsoin Netflixistä muutamassa viikossa. Tehty viisi tuotantokautta, joista yksi näytettiin aikoinaan Suomen neloskanavalla. Odotan innolla viidennen kauden ilmestymistä Netflixiin.

2. Game of Thrones
Palkittu, kaikkien aikojen katsotuin HBO:n fantasiatelevisiosarja. Katsottiin Pankkiirin kanssa ensimmäinen tuotantokausi Canal+ -kanavalta reilu vuosi sitten. Kaikki kolme tuotantokautta löytyy HBO:n palvelusta. Aloitin muutama päivä sitten sarjan katsomisen muistin virkistämiseksi ekasta kaudesta. Olen juuri siirtymässä toiselle tuotantokaudelle mulle uusiin jaksoihin. Miinuksena sarjassa mun makuun liiallinen väkivallalla mässäily. Muuten aivan nerokas, visuaalisesti vaikuttavasti toteutettu, usein juonellaan yllättävä ja liikuttava sarja.

3. Girls
HBO:n tuoreimpiin hittisarjoihin kuuluva erikoisella huumorilla täytetty, erittäin lahjakkaasti käsikirjoitettu komediasarja. Sarja sijoittuu New Yorkiin ja sen päähenkilönä seikkailee neljä nuorta naista, mutta voisi sanoa, että se on ikään kuin Sex and the City- sarjan vastakohta. Yltiörealistisesti ja välillä säpsähdyttävästi kuvatut kohtaukset ja tapahtumat saavat nauramaan kyyneleet poskilla. Sarjan päähenkilö on käsikirjoittanut itse sarjan ja se perustuu osittain hänen omaan elämäänsä. Tämä luo komedialle ihan uuden ulottuvuuden.

Mitkä ovat sun tämän hetkiset TOP 3? 

4 kommenttia:

 1. Meidän on nyt pakko saada Netflix!!! Kesäprojekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Mutta verratkaa ensin HBO:n palveluun. Riippuu katsoisitteko enemmän leffoja vai sarjoja ja minkä tyyppisiä. Saman hintaisia palveluita ovat. :)

   Poista
 2. Ennen ei tullut katsottua telkkaria tai elokuvia juuri ollenkaan mutta nyt on ihana lapsen nukahdettua uppoutua johonkin sarjaan. Netflixissä on ainoastaan se huono puoli, että ainakaan omien suosikkisarjojeni tuotantokausia ei tule lisää vaikka niitä olisi jo tehty useampi :(

  http://lindajessica.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HBO on sarjojen kohdalla Netfliksiä parempi palvelu. Lefoissa taas Netflix selkeästi laajempi valikoimissaan. :) Molempi parempi. ;)

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!