tiistai 18. kesäkuuta 2013

Lomasuunnitelmat pulkassa! (Tai toivottavasti jossain muualla)

Kesäloma - pitkän talven jälkeen kovasti odotettu hengähdystauko. Ainakin haaveissa se on sitä. Meillä se alkaa vajaan kolmen viikon päästä ja kestää tällä erää kolme viikkoa. Mutta mitä silloin voisi tehdä?

Paras tapa rentoutua lomalla varsinkin hyvillä säillä on mökkeily. Meidän sukumökki kauniissa Kuopiossa kutsuu meitä heti lomamme alussa. Viipyminen landella riippuu pitkälti ilmoista. Mutta toista viikkoa kestäneen mökkihöperyyden jälkeen kaipaa jotain reissun tynkää. Kotosalla ei nimittäin mieluusti lomia vietetä.

Vuoden paras aika vietetään aina näissä maisemissa

Viimeiset kesät ollaan panostettu kotimaanmatkailuun. Listalle on kuulunut Kuopion seudun lisäksi mm. Tampere ja Särkänniemi, Turku, Naantali ja Muumimaailma sekä perinteiset ja helpommat Porvoo ja Helsingin seutu. Nämä on vähän niin kun jo hetkeksi nähty. Ideoita ja vaihtoehtoja tämän kesän suunnitelmille on tullut ja mennyt, myös äkkilähdöt Kreikkaan on tullut selattua. Vihdoin viikonloppuna saimme tehtyä päätöksiä ja varattua kesän menomme.

Tampereella kesä 2012

Kuopion torilla kesä 2012
Naantalissa kesä 2011
Mulle hyvin epätyypilliseen tapaan tein lomasuunnitelmasta hätäisen Excel-taulukon visualisoidakseni pläänin. Taulukkoon värikoodeineen on merkitty päivämäärät missä milloinkin ollaan, minä päivinä matkustetaan ja minne, budjetti sekä muuta infoa. Tulee muuten yllättävän edulliseksi verrattuan esim. viikon pakettimatkaan Kreikassa. Reilu pari tonnia versus vajaa 800 euroa.


Ideana on tehdä loman viimeisellä viikolla kuuden päivän road trip Ruotsiin ja Norjaan. Seura on vielä auki, jos olemme onnekkaita saadaan ystäviä mukaan reissullemme. Ajomatkat on pidettävä lasten vanhempien hermojen kannalta kohtuullisina, joten emme voi ahmia vielä tällä kertaa läheskään kaikkea, mikä noilla seuduilla kiinnostaisi. Listalle mahtuu kuitenkin laivamatka autoineen Tukholmaan, jossa vietämme yön ystäväperheen luona. Siitä jatkamme autolla Göteborgiin, jossa yövymme. Matkalla on pysähtymismahdollisuuksina Nyköpin, Norrköpin, Linköpin ja Jönköpin. Pitää ottaa selvää, mikä/mitkä noista olisi visiitin arvoisia. Göteborg vaikuttaa jopa yöpymisen veroiselta. Siitä Ruotsin länsirannikon kaupungista olen kuullut ainostaan hyvää. Näkemistä ja tunnelmaa satamakaupungista löytynee. Lisebergin huvipuistossa voisimme ainakin piipahtaa.

 

Lomaviikon puolessa välissä ajaa päräytämme Norjan rajan yli Osloon. Ylihintaisena pidetyssä pääkaupungissa vietämme kaksi yötä. Saimme ihan keskustasta kohtuuhintaisen hotellin. Kaikki vinkit, mitä Oslossa voisi tehdä/nähdä ovat enemmän kun tervetulleita. Oslosta ajamme pisimmän ajopätkämme (530 km) Tukholmaan, josta laivamatka takaisin Helsinkiin. Lomaa jää jäljelle vielä viikonlopun verran toipua matkasta ennen töihinpaluuta. Voi olla, että toimisto- ja päiväkotielämä on tuolloin jo tervetullutta.


4 kommenttia:

 1. Mulle kesäloma on yhtä kuin mökkeily. :)
  Kesän kohokohta on tosin se kun rouvan ja lapset voi jättää kotiin viikoksi ja mennä vaimokkeen broidin kanssa saareen vetämään viikon hallitun ryyppyputken ja pelamaamaan pleikkaa ja ottamaan arskaa ilman mitään vastuita mistään, edes omasta käytöksestään.

  ...ja sit loppukesäloma kunnollisena, vastuuntuntoisena, perheenisänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe. Kuulostaa hyvälle suunnitelmalle. Itselleni mökkeilyä usein riittää viikko, max. pari yhdellä kerralla. Liian stadilainen. ;) Mutta tollasia kaveriporukan reissuja olisi kiva harrastaa enemmänkin! :P

   Poista
 2. LOL! Excelille lomasuunnitelmat ;) Olet äitisi tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut mähän inhoon exceliä! Taitaa olla iskenyt vaan lomakuume. ;)

   Poista

Komenttisi on iloni, kiitos!